Història – Any 2007

HISTÒRIA DE L'ANY

Es celebren eleccions municipals. A Terrassa, el PSC torna a guanyar les eleccions, i en Pere Navarro és reelegit alcalde, amb el suport d’ERC i d’ICV.

A finals de març s’inicien les obres del IV cinturó, també anomenat l’autovia orbital de Barcelona, i que compta amb certa oposició ciutadana en la comarca.

S’acaben diverses obres, com el pàrquing de la plaça del Progrés o l’ampliació del parc de Vallparadís.

A principis de juliol hi ha una apagada elèctrica molt important a Barcelona ciutat, que deixa sense corrent molta gent uns quants dies.

Durant tot l’any, els problemes amb Rodalies RENFE són notícia a l’àrea metropolitana.

Entre el setembre i el novembre bona part del servei es fa amb autocars ja que les vies queden afectades per esvorancs de les obres del TGV.

L’ú de desembre es celebra una important manifestació a Barcelona per reclamar el dret a decidir també les infrastructures del país.

El 27 de desembre mor assassinada la líder paquistanesa Benazir Bhutto, candidata a les eleccions previstes pel 8 de gener de 2008. Aquest atemptat genera forts conflictes socials al país.

 

LA COLLA I ELS CASTELLS

L’inici de temporada el marca l’assemblea anual. En Jaume Roca és el nou president, i cal fer una pròrroga pel que fa a la tria de la tècnica, on finalment hi ha dues candidatures. En Lluís Mayolas és, per majoria, escollit cap de colla.

La primera actuació es fa a Terrassa, en la fira Multicultural. En aquesta primera actuació fem castells de set.

El primer castell de vuit el fem a Vic, en el mercat del Ram. Descarreguem el tres de vuit, acompanyat del dos de set, el quatre de set amb l’agulla i un pilar de cinc. Pocs dies després repetim l’actuació a Gràcia (BCN).

El primer castell folrat arriba per sant Jordi, a Terrassa, on descarreguem el dos de vuit amb folre, juntament amb el tres i el primer quatre de vuit de l’any.

Fem diverses actuacions amb la clàssica de castells de vuit, o sia tres i quatre de vuit i dos de set: Vilassar de Dalt, Badalona, Granollers, Berga.

A Cornellà fem el primer intent de tres de nou, que finalment es queda en intent desmuntat. Completem el tres i quatre de vuit, i el dos folrat.

A Barcelona, a la plaça Sant Jaume i en l’aniversari dels Castellers de Barcelona insistim amb el tres folrat, i aquest cop el podem descarregar sense problemes. Completem l’actuació amb el dos de vuit folrat i el quatre de vuit.

Arriba la Festa Major de Terrassa. A la vigília descarreguem tres, quatre i dos de vuit, aquest últim amb folre. L’endemà descarreguem el tres de nou folrat i el primer cinc de vuit de l’any, a més de carregar el quatre de nou amb folre, que cau a la sortida de sisens.

Després de l’estiu ens posem forts a tota màquina, per arribar en forma a Vilafranca. A Igualada i a Sitges descarreguem el tres, el quatre i el dos de vuit amb folre.

Per Sant Fèlix, a Vilafranca, carreguem el primer castell de gamma extra de l’any, el dos de nou amb folre i manilles. L’acompanyem del tres i del quatre de nou amb folre descarregats, i el pilar de cinc.

Després de diverses actuacions amb castells de vuit, anem a Barcelona, a les festes de la Mercè. Hi fem la tripleta màgica (cinc de vuit, tres i quatre de nou amb folre), amés d’un intent poc reeixit de dos de nou amb folre i manilles.

A principis d’octubre actuem a Reus, on descarreguem el tres de nou amb folre, el cinc de vuit i el dos de vuit folrat. Tanquem l’actuació amb el pilar de cinc.

I per Sant Narcís tornem a Girona. Comencem amb el tres de nou amb folre, i carreguem en segona ronda un dos de nou amb folre i manilles que cau quan ja sortien sisens. Acabem amb el quatre de nou amb folre.

A Mataró descarreguem el tres de nou folrat, juntament amb el dos de vuit amb folre i el cinc de vuit. Abans de la diada encara anem a Granollers, on fem el cinc de vuit com a castell destacat.

Per la diada la sort no es afavoreix. Durant la vigília descarreguem el dos de vuit i el cinc de vuit, i el tres de vuit. El diumenge comencem amb un intent de dos de nou amb folre i manilles que ni es carrega, un tres de nou folrat descarregat, un intent de cinc de nou que cau just després de la primera aleta, i acabem amb un quatre de vuit i pilar de cinc.

Toca fer el resum de l’any. S’han fet 34 actuacions, 10 a Terrassa i 24 a fora. Pel que fa a castells, destaquem un intent de cinc de nou amb folre, dos dosos de nou amb folre i manilles carregats i dos intents. S’han fet vuit tresos de nou amb folre descarregats més un intent desmuntat, tres quatres de nou amb folre descarregats i un de carregat, vuit cincs de vuit descarregats, onze dosos de vuit amb folre descarregats, setze tresos de vuit descarregats, disset quatres de vuit descarregats i 12 dosos de set descarregats.

ALTRES FETS REMARCABLES

Se celebra la primera “Nit de Castells”, el 14 d’abril (aniversari de la república). Es van lliurar dos premis, un a la iniciativa social, al setmanari El Vallenc per la campanya en favor del Museu Casteller, i un a la trajectòria castellera, a en Jaume Rosset per la seva contribució a l’estudi científic dels castells i la prevenció de lesions.

Es presenta a Vilafranca la pel·lícula “Castellers del Món”, que recull construccions humanes a diferents llocs del món: Marroc, Índia, País Valencià i Catalunya. El 8 d’octubre es presenta a Terrassa.

Aquesta temporada totes les colles han utilitzat el casc per anxanetes i aixecadors. Les colles estan pendents del desenvolupament d’un casc pels dosos.

TV3 transmet la diada de sant Fèlix en directe, en un programa de més de tres hores de durada.

Al setembre fem una actuació fora de Catalunya, concretament a Tauste, a l’Aragó, on fem castells de sis i de set.

La coordinadora de colles castellers ha rebut el Premi Nacional de Cultura, en l’apartat de cultura popular. El lliurament del premi es va fer el passat 24 de novembre a Reus .

L'EQUIP RESPONSABLE

La Colla la presideix en Jaume Roca. Té una Junta Directiva amb en Xavi Solans de vice-president, en Josep Calvo de tresorer, en Roger Raduà de secretari, en Carles Feiner responsable del bar-restaurant, l’Albert Pérez amb les actuacions, en Jordi Juanico responsable de comunicació, l’Albert Carrillo amb recursos econòmics i CCCC, en Xavi Solans i Jordi Burés a dinamització, David Berdala a la sala d’exposicions, Rafa Espinosa responsable de local, Josep Rodríguez a subvencions i utilitat pública i na Yolanda Ruiz responsable de l’arxiu. A més hi ha una llista de col·laboradors: Lluís Llordella, Tomàs Pont, David Rubio, Mireia Lecina i Àngels González.

El Cap de Colla és en Lluís Mayolas. A l’equip tècnic d’aquest any hi trobem com a sots cap de colla l’Eloi Perich, a l’equip de pinyes Tomàs Pont, Marc Codera, Jordi Florensa i Enric Farré; a l’equip de troncs hi ha Nani Matas, l’Eloi Perich i el Lluís Mayolas; a l’equip de canalla en Josep Antón Falcato, Cate Liébanas, Jessi Garcia, Nandi Baez i Queralt Montcal, a més de la Cèlia Violera i en Ferran Lis com a col·laboradors; i a l’equip de promoció hi ha en Xavi Vilanova, la Sara Fuentes, en Franc Puig i en Martí Costa.

Amb el patrocini de: