Història – Any 2005

HISTÒRIA DE L'ANY

Es celebren eleccions a l’Irac, sota el patrocini dels USA. Guanyen les forces xiítes, i obtenen important representació els partits kurds.

El mes de juliol a Londres terroristes d’Al Quaeda posen tot de bombes al metro.

L’huracà Katrina provoca la inundació de Nova Orleans, i un col·lapse molt important en aquest estat nord-americà.

El 20 de febrer es celebra el referèndum sobre el tractat constitucional europeu. Guanya el si de carrer, tot i que a Catalunya el no arriba al 28%, i la participació només arriba al 40%. El tractat queda aturat pel no de França i d’Holanda.

Les obres del metro de la L5 a Barcelona provoquen un immens esvoranc al barri del Carmel. Cal enderrocar diversos edificis, desallotjar més de mil persones i s’obre una important crisi política.

Després d’un curs polític “mogut”, el 30 de setembre el Parlament de Catalunya aprova la reforma de l’estatut, i s’envia a les Corts Generals de Madrid.

El Centre Excursionista celebra eleccions a president, ja que per primer cop hi ha més d’un candidat. El president triat és Àngel Casanovas.

L’Eusebi Cima deixa la presidència de la CECOT, i el substitueix Antoni Abad.

Es fan diferents obres, com la plaça S. Dalí, les obres del Mercadal al barri de Montserrat, la restauració de la pedrera de can Candi, el pàrquing de l’avinguda Barcelona i la reforma de la superfície de l’avinguda, obres a la Rambla o a la plaça Lluís Companys.

L’empresa AEG tanca les portes de la “nova” fàbrica.

El Centre Cultural de la Caixa fa 25 anys.

LA COLLA I ELS CASTELLS

La temporada comença amb la recuperació, com a cap de colla, d’un dirigent històric, el Negre, que ha de portar noves il·lusions a la Colla. La primera actuació és a Canovelles, a mitjans de març, on descarreguem el primer dos de set i el quatre de set amb l’agulla, però només podem carregar el cinc de set.

Poc després, a Vic, descarreguem el primer castell de vuit, el tres, amb el dos de set i el cinc de set també descarregats.

Per Sant Jordi fem la clàssica actuació de castells de vuit, acabada però amb el pilar de sis descarregat.

El primer intent de castell folrat, el dos de vuit, el fem a finals de maig a Barcelona, a Nou Barris, però es queda en intent. No es fins uns dies després que el podem descarregar a Cornellà, juntament amb el cinc de vuit, el tres de vuit i el pilar de set folrat.

A primers de juny, al Vendrell, descarreguem el primer quatre de vuit amb l’agulla de l’any, i descarreguem també els cinc de vuit i el dos de vuit folrat. El pilar de set amb folre només es pot carregar.

A Barcelona, en l’aniversari de la colla de Barcelona, descarreguem els primers castells de nou folrats, el tres i el quatre. Ho acompanyem del dos de vuit amb folre i el pilar de sis, també descarregats.

Per la Festa Major carreguem el dos de nou amb folre i manilles, descarreguem el quatre de nou folrat i només podem carregar el tres de nou amb folre.

Tornant de vacances anem al Catllar, on descarreguem el tres de nou amb folre, el dos de vuit amb folre, el cinc de vuit i un pilar de sis.

Per sant Fèlix tornem a carregat el dos de nou amb folre i manilles (cauen l’acotxador i l’anxaneta, com a Reus l’any 93), descarreguem el quatre de nou amb folre i no podem ni carregar el tres de nou folrat. En la repetició de la tercera ronda carreguem el pilar de set.

Fins a la Mercè no podem descarregar el primer dos de nou amb folre i manilles de l’any, a més de fer el tres i el quatre de nou amb folre. Per acabar, carreguem el pilar de set.

A Tarragona, en la Dida dels Xiquets de Tarragona, descarreguem el cinc de vuit, el tres de nou amb folre i el quatre de vuit amb l’agulla. A més fem dos pilars de sis simultanis.

A Girona recuperem la màgia dels grans castells. Obrim plaça amb un tres de nou amb folre d’aquells tant parats. Tot seguit descarreguem, en el primer intent de l’any, el cinc de nou amb folre. Per acabar els castells, també descarreguem un dos de nou amb folre i manilles molt mogut, que s’ha de treballar i defensar fins a l’últim moment. En la ronda de pilars completem en pilar de sis.

Després de fer alguns castells de nou més en diferents actuacions, arribem a la Diada de la Colla. Fem un intent de tres de deu amb folre i manilles, intent que cau molt d’hora i que causa algunes baixes que fan abaixar els objectius. Tot i això, descarreguem el dos de nou amb folre i manilles, el quatre de nou folrat i el cinc de vuit.

Ens posem amb el resum de l’any. S’han fet 37 actuacions, deu a Terrassa i 27 a fora. D’aquestes, se n’ha suspès una per la pluja a Terrassa. A més s’han fet dues col·laboracions (pilars…). Cal destacar, a final d’any, les dues actuacions a Edinburgh, Escòcia, dins el festival Hogmany. Pel que fa a castells, destaquem un intent del tres de deu amb folre i manilles, un cinc de nou amb folre descarregat i tres dosos de nou amb folre i manilles descarregats i dos de només carregats. S’han fet nou tresos de nou amb folre descarregats més un de carregat i un intent, set quatres de nou amb folre descarregats, onze cincs de vuit descarregats, dos quatres de vuit amb l’agulla descarregats i un de carregat i un intent, un pilar de set amb folre descarregat més tres de carregats, nou dosos de vuit amb folre descarregats més un d’intentat, catorze tresos de vuit descarregats, divuit pilars de sis descarregats i un de carregat, i dotze quatres de vuit descarregats.

ALTRES FETS REMARCABLES

Durant la primera part de l’any continuem celebrant els 25 anys de la Colla, fent diferents actuacions a barris de Terrassa, i un acte “formal” de clausura de l’aniversari al juliol, celebrat al centre Cultural, presentat pel Quimet Pla i on es reparteix un DVD dels 25 anys.La diada de sant Fèlix és brillant per la colla local. Descarreguen el quatre de nou amb folre i agulla, carreguen l’inèdit dos de nou amb folre (sense manilles) i també carreguen el tres de deu amb folre i manilles, i acaben carregant el pilar de vuit. Quatre castells de l’anomenada gamma extra en una mateixa actuació, fets per la mateixa colla.

L'EQUIP RESPONSABLE

La Colla la presideix l’Albert Carrillo. Té una Junta Directiva, amb l’Albert Pérez com a vice-president, en Carles Argelagós de tresorer, na Mireia Lecina de secretaria, en Josep Calvo de relacions públiques, en Marc Prat amb les actuacions, en Jaume Roca amb socis protectors i promoció, en Xavi Carrillo de dinamitzador, en Marc Balsebre amb premsa i comunicació, na Yolanda Ruiz a l’arxiu i en Rafa Sallés a local. A més hi ha un equip de col·laboradors amb Lluís Llordella, Tomàs Pont, Marta Zarzoso, Mari Carmen Pérez ,Gemma López i Jordi Barril.

El Cap de Colla és en Carles Feiner. A l’equip tècnic d’aquest any hi trobem a l’equip de canalla en J. A. Falcato, na Jordina Massaguer, na Caterina Liébana (Cate), en Mai Dominguez i en Cèsar Comas, a l’equip de pinyes en Xavi Inglès, en David Cadafalch, en Marc Codera i l’Eloi Perich, a troncs en Ignasi Matas (Nani) i l’equip de coordinació i promoció el formen en Tomàs Pont, en Xavi Vilanova i l’Enric Cardús.

Amb el patrocini de: