Història – Any 1997

HISTÒRIA DE L'ANY

Es coneix per primer cop la clonació d’un mamífer, en concret de l’ovella Dolly.

Mor el filòleg Joan Coromines, i a l’agost mor el músic Tete Montoliu. Poc després a París mor la princesa de Gal·les Lady Di.

Al juliol ETA assassina a Miguel Angel Blanco, regidor de PP a Ermua, i s’inicia l’onada de repulsa i rebuig al terrorisme més important dels darrers anys, tant al País Basc com a la resta de l’Estat.

La farmàcia Agut obrirà les 24 hores del dia a Terrassa a partir de l’1 de gener.

En les obres del nou centre sociosanitari de Mútua a Cal Guardiola es troben important restes paleontològiques.

Les obres del Pla del Centre arriben als carrers del Vall, Rutlla, Baix Plaça, del Forn, de les Parres, Gavatxons i la plaça del Dr. Cadevall.

El parc de Vallparadís continua creixent. Enguany s’arregla el tram del torrent Monner.

Durant tot l’any es van produint diferents notícies i accions en relació al moviment okupa en la ciutat.

LA COLLA I ELS CASTELLS

La primera actuació de la temporada la fem (altre cop) a Gironella. El tres de set, el quatre de set amb l’agulla i el tres de set aixecat per sota són els primers castells que fem.

A l’Hospitalet arriben els primers castells de vuit. En la presentació dels Castellers d’Hospitalet descarreguem un dos de set, el tres i el quatre de vuit.

Arriba Sant Jordi, i a la plaça Vella fem el primer folre de l’any. Descarreguem el dos de vuit amb folre, juntament amb el tres i el quatre de vuit. O sia, una actuació complerta de castells de vuit. La mateixa actuació la repetim quatre dies després a Vilanova, en l’aniversari dels Bordegassos.

Actuem a la Festa Viu el Parc, a dalt la Mola, on descarreguem el dos de set, el tres de vuit i el quatre de set.

Just després de Corpus arriba la Festa Major de Cornellà. Després de descarregar el dos de vuit amb folre, fem el primer tres de nou amb folre, que és el primer de la temporada. Per tancar l’actuació descarreguem el quatre de vuit.

A Sant Cugat de Vallès, a finals de juny, descarreguem el nostre primer cinc de vuit de l’any, acompanyat del dos de vuit amb folre i el quatre de vuit.

Hem arribat a la Festa Major de Terrassa. Ens posem les piles i per anar fent boca descarreguem el nostre primer quatre de nou amb folre de l’any. Després carreguem un matiner i mogut dos de nou amb folre i manilles. Com a tercer castell descarreguem el tres de nou amb folre.

A finals de juliol es munta una excursió a Tuc de Mulleres, on l’expedició de 66 minyons descarrega un pilar de cinc a 3.010 metres d’alçada.

A mig agost comencem amb actuacions de castells de set. La primera actuació grossa és a l’Arboç, on descarreguem el dos de vuit amb folre, el cinc de vuit i el tres de vuit. Tot seguit arriba l’actuació de Vilafranca. Comencem descarregant el quatre de nou amb folre, en la segona ronda carreguem el cinc de nou amb folre, castell que cau a la sortida dels dosos. Per acabar, en tercera ronda descarreguem el tres de nou folrat.

A Sabadell carreguem el tres de nou amb folre, seguit d’un cinc de vuit i un quatre de nou amb folre aquests dos castells descarregats.

Abans d’anar a Barcelona per la Mercè, anem a actuar a la carretera nacional més castellera, a Vallirana. Hi descarreguem el quatre i el cinc de vuit, així com el dos de vuit amb folre.

En la Festa Major de Barcelona carreguem el cinc de nou amb folre com a primer castell. Seguim, després de la caiguda, amb el tres de nou amb folre i acabem l’actuació amb un dos de vuit amb folre.

A mig octubre actuem a Mataró, amb els Capgrossos. Completem un dos de vuit amb folre, el tres de vuit i el quatre de nou amb folre com a castell estrella.

I arriba l’actuació de les fires de Sant Narcís, a Girona. Una tripleta màgica (tres i quatre de nou amb folre i cinc de vuit), amb tots els castells descarregats. És la primera tripleta que fem aquest any.

L’últim quatre de nou amb folre fora de Terrassa el fem a Sitges, a principis de novembre. Un dos de vuit folrat i un cinc de vuit acompanyen aquest castell de nou.

En l’actuació principal de la Diada comencem descarregant el dos de nou amb folre i manilles. De segon castell carreguem un immens cinc de nou amb folre, que cau a la sortida de dosos. Per tancar l’actuació descarreguem el quatre de nou amb folre.

Fem resum de l’any. Hem fet 38 actuacions, 10 a Terrassa i 28 fora. També s’han fet 11 pilars per diferents motius, inclòs el pilar a més de 3000 metres a Tuc de Mulleres. Com a castells, destaquen els tres cincs de nou amb folre carregats, un dos de nou amb folre i manilles descarregat i un de carregat, cinc tresos de nou amb folre descarregats més un de carregat, set quatres de nou amb folre descarregats, vuit cincs de vuit descarregats, quinze dosos de vuit amb folre descarregats, 13 tresos de vuit descarregats i 17 quatres de vuit també tots descarregats.

ALTRES FETS REMARCABLES

Les obres del local avancen. Les brigades de treball posen a punt la Secretaria i la Sala Noble del primer pis. També es treballa el projecte d’unió dels locals del carrer Teatre 4 i 6.

La revista Colla arriba al número 69, després de 15 anys de publicació.

La Coordinadora de Colles signa un conveni amb la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió i l’empresa Damm. Es l’inici de les pancartes de Damm a les actuacions de castells.

A finals d’any, cedim el “nou” local per muntar, durant uns dies, un mercat solidari.

En el rànquing de la temporada de la web de la colla Joves els Minyons ocupem el segon lloc. El primer lloc és pels Castellers de Vilafranca. Cada cop van apareixent més rànquings, classificacions o similars en diferents mitjans de comunicació.

El món casteller té enguany 55 colles en funcionament.

L'EQUIP RESPONSABLE

El president de la Colla és en Carles Feiner (Negre), i la Junta Directiva és formada per Carol Fitor, Lourdes Sarrion, Josep Forn, Carles Valero, Pere Tiana (Ogrito), Isabel Oliván (Ita), Anna Andreu, Xavi Lloberas, Anna Duran, Emma Borràs, Jordi Fargas, Albert Pérez, Enric Cardús, Xavi Serra, Jaume Clotet (Paca), Ramon Lozano, Ramon Codinas, Martí Serra i Joan Pont.

El cap de colla és en Carles Aranda (Litus), i l’Equip Tècnic és format per Alex Dalmases, Rubèn Sánchez Feixas, Nani Matas, Ferran Ventura, Tomàs, Pont, Tomàs Cardús, Mai Domínguez i Ferran Lis.

Amb el patrocini de: