Història – Any 1986

HISTÒRIA DE L'ANY

L’any 1986 és l’any de l’entrada al Mercat Comú (la Unió Europea actual). Aquest any és celebra també el referèndum sobre permanència a l’OTAN. A Terrassa guanya el NO per poc. A Catalunya també guanya el NO, però en el conjunt de l’Estat s’acaba imposant el si.
També es celebren eleccions al Congrés i Senat de Madrid. A Terrassa, el PSC guanya per amplia majoria.

A principis de febrer és celebra altre cop el Carnestoltes, i reapareix la revista El Xerrameca.
Es presenta oficialment l’emissora local TV20, que emet per UHF. S’inaugura l’estació soterrada dels FFCC de la Generalitat. Es fa la presentació del projecte de remodelació de Vallparadís.

Durant l’agost es produeixen importants incendis forestals, un d’ells al Parc Natural (entre l’Obac i les Pedritxes). S’inauguren les obres de remodelació del Parc de Desinfecció i els seus jardins. A Laussane, es proclama Barcelona com a ciutat dels Jocs Olímpics de l’any 1992.

LA COLLA I ELS CASTELLS

Recuperar i descarregar altre cop el tres de vuit és el primer objectiu plantejat, i avançar tot el possible en la torre de vuit amb folre és el següent pas.

Altre cop comencem la temporada a can Palet, a mig març, i podem fer el primer tres de set per sota de l’any. Després de només una altra actuació, arriben a San Jordi, i l’Ajuntament ens munta una actuació a la Plaça Vella amb l’altre colla local. Tot i les ganes de fer castells grossos, no es prova el quatre de vuit, i la torre queda en intent. Fem el tres de set per sota i el cinc de set descarregats.

El mes de maig, en el 2n congrés per la llengua celebrat a Reus, descarreguem el primer quatre de vuit de l’any, així com la primera torre de set, i també descarreguem un altre cinc de set.A principis de juny anem a la vila de Gràcia, al costat dels castellers de Barcelona (és el seu aniversari), i descarreguem altre cop el quatre de vuit i el tres de set per sota, però la torre de set es queda en carregada i prou. Anem a Reus, per la seva Festa Major, i tot i arribar tard (ja s’acabava la primera ronda), descarreguem el quatre de vuit i el tres per sota, però altre cop la torre de set només és carregada. D’aquesta actuació cal destacar també que els Xiquets de Reus carreguen la seva primera torre de set.

Arribem doncs a la Festa Major, on a la vigília descarreguem el dos de set i el primer quatre de set amb el pilar. L’endemà carreguem el tres de vuit, acompanyat d’un quatre de vuit i un tres de set per sota descarregats. Aquest cop no hi ha colla convidada al Raval.

Fem una actuació de nivell a la festa major d’Igualada, amb el quatre de vuit, el dos de set i el tres de set aixecat per sota, per anar preparant l’actuació de Vilafranca. Per sant Fèlix, quatre i tres de vuit descarregats, i un intent de dos de vuit què no es carrega pels pèls. En el torn de repetició, plantem el mateix dos amb el folre a terra, i el descarreguem.

L’onze de setembre actuem a Badalona, on descarreguem el tres de vuit, al costat de Bordegassos i Barcelonins. A més fem el quatre de vuit i el dos de set, a més d’un pilar de cinc que va pujar quasi tot al balcó (només faltava el baix). A mig octubre anem a fer castells a Montserrat, on actuem amb els verds. Els Minyons descarreguem el quatre i el tres de vuit, i un cinc de set, mentre els vilafranquins carreguen el dos de vuit.

La Diada de la Colla va començar amb mal peu, ja que a la vigília el dos de set va quedar en intent. L’endemà, només carreguem el tres de vuit, i el dos de vuit queda en intent. Sort que hem pogut descarregar el quatre.

Com a resum, dir que es fan fins a trenta actuacions, una dotzena a Terrassa i fins a 18 a fora. El balanç de castells recull dos intents de dos de vuit, tres tresos de vuit descarregats i dos de carregats, a més un intent, fins a 12 quatres de vuit descarregats i set torres de set descarregades, dues carregades i tres intents.

ALTRES FETS REMARCABLES

A finals d’agost, els Minyons de Terrassa fan de padrins de la colla dels Castellers de Gelida.

Per la Diada ens acompanyen dues colles novelles: Vailets de Gelida i Castellers de Santa Coloma. Acabada l’actuació, l’organització del dinar munta un xou amb romans de l’Imperial Coliseum Tarraco i el poblet de bàrbars “Barbarii Minyorum Egarensis”.

Altre cop és any de concurs, que guanya la gent de la Vella, carregant el tres de nou i descarregant el cinc i el dos de vuit. A la plaça del Blat, per Santa Úrsula, la Joves farà la primera actuació de la què s’anomenarà tripleta màgica: tres de nou amb folre, cinc de vuit i quatre de nou amb folre, aquest últim només carregat.

L'EQUIP RESPONSABLE

El cap de Colla és en Carles Feiner, i a l’equip tècnic és format per en Jordi Grau, en Manel Casas i en Josep Anton Falcato.

Pel que fa a la Junta Directiva, en Pere Moreno és el Coordinador, els relacions públiques són en Joan Alsina -Vampiro- (qui també és el President), la Pepi Oller i en Màrius Boada, en Josep Maria Comas el tresorer, l’Enric Nieto l’encarregat de material, la Carme Cano responsable de l’Arxiu, en Josep Anton Falcato responsable del butlletí, secretaria Santiago Romero, relacions locals i estaments públics Joan Brugués -Bubu-, Pere Tiana -Ogrito- i Enric Millera, i socis protectors Pepi Romero i Ramona Torres.

Amb el patrocini de: