Història – Any 1985

HISTÒRIA DE L'ANY

L’any 1985 comença amb una forta nevada el dia de la cavalcada de reis, i importants glaçades els dies següents. S’arriba als 10 graus sota zero, i l’Ajuntament reparteix fins a 232 tones de sal pels carrers.

La publicació satírica “el Xerrameca”, que surt per Carnestoltes, és retirada de la venda per ordre judicial. Ràpidament però en surt una segona edició.

Terrassa és declarada Zona d’Urgent Reindustrialització pel govern de Estat. Es crea, poc després, la societat de promoció industrial Prointesa. Per resoldre els problemes amb la gestió dels residus urbans, es crea l’empresa municipal Eco-Equip, que se’n fa càrrec.

S’inaugura la plaça de can Tussell, que passa a ser la plaça més gran de la ciutat.

LA COLLA I ELS CASTELLS

Per aquest any, la Colla es planteja, com a objectiu principal, repetir el tres de vuit, consolidar els castells de vuit i començar a pensar en els reptes propers i superiors.
La temporada comença, un altre cop, va Can Palet, on pels volts de Sant Josep fem els primers castells de set de l’any, i també el primer tres de set per sota.

Poc després, encara al març, apretem una mica més, i fem dos intents de la torre de set, però no ens en sortim. Un mes després, a finals d’abril, en l’aniversari dels Bordegassos de Vilanova, descarreguem el quatre de vuit i la torre de set, acompanyats del tres de set per sota i el pilar de cinc.

La mateixa actuació la repetim a principis de juny en el parc de San Jordi, a Terrassa, amb l’afegit del cinc de set (vam fer 4 castells…) en presència de la colla d’Alcover.
Després d’unes quantes actuacions tranquil·les, amb castells de set, arriba la Festa Major de Terrassa. Entre el cercavila i l’actuació de vigília, fem la torre de set, el tres de set per sota, així com altres castells de set, tot fent proves per l’endemà. El diumenge, dia de la festa, aconseguim descarregar el “carro gros” per la Festa Major, i també carreguem el tres de vuit. En la mateixa actuació fem la torre de set i un parell de pilars de cinc (d’esquena a l’Ajuntament). Aquesta vegada hi ha una colla convidada, els Bordegassos de Vilanova.
Després de Festa Major, fem algunes actuacions amb castells de set, mentre fem tractes amb els administradors de la festa de Vilafranca per anar-hi a actuar. Així vàrem anar a fer castells de set a la Bisbal… d’Empordà, i a Ripollet, tot preparant-nos per l’actuació de Sant Fèlix.

A Vilafranca, tot i les vacances i les dificultats, repetim l’actuació de la Festa Major, amb un tres de vuit que va caure a la baixada, quan ja no tocava.Comença un mes de setembre una mica “apàtic”, tot i els importants castells fets a la plaça 11 de setembre de Terrassa: cinc de set, tres per sota i la torre de set, tot descarregat.

A principis d’octubre tornem a descarregar el quatre de vuit a Lorda, amb els Bordegassos, així com el dos de set, i un tres de set carregat. En aquesta actuació, un bon grapat de Minyons i Minyones acaben prenent banys a la bassa. Un dissabte d’octubre fem una actuació “nocturna” a Alcover, i no se’ns dóna gens bé. Tot i anar a totes, ens cau l’intent de tres de vuit, i només carreguem el quatre de vuit. Sort que el cinc de set es va comportar, i el vam poder descarregar.

Per la Diada de la Colla, descarreguem el quatre de vuit al segon intent, i tornem a carregar el tres de vuit. És la primera temporada en que igualem els registres de l’any anterior, però no els superem, i no podem afegit un nou castell a les consecucions de l’any. En l’actuació de la Diada ens acompanyen la Joves de Valls i els Nois de la Torre. Després de la Diada de la Colla fem una actuació a can Tussell, amb castells de set.

Com a resum de l’any, dir que s’han fet fins a 24 actuacions, 9 a Terrassa i 15 fora de Terrassa. Els principals castells són tres tresos de vuit carregats, fins a sis quatres de vuit descarregats i un més de carregat, vuit torres de set descarregades, així com nou tresos de set aixecats per sota i vuit cincs de set tots descarregats.

ALTRES FETS REMARCABLES

Els pilars de cinc d’esquena a l’Ajuntament marquen el punt baix amb les relacions amb l’Ajuntament. La protesta té a veure amb les promeses incomplertes en relació al possible local. De moment, la Colla continua assajant al pati de l’Ajuntament. En el programa de mà de la VII Diada de la Colla, un regidor diu que han comprat un local que d’ara endavant acollirà als Minyons.

Per la Diada de la Colla ens acompanya un grup de txistularis tot el cap de setmana. El dinar, és organitzat pel grup dels “canalles” transformats en la mafiosa “cosa nostra”, que segresten en “Morenochio” al mig del Raval amb un vehicle d’època.

L'EQUIP RESPONSABLE

El cap de colla és en Ferran Lis, i en l’equip tècnic hi ha en Màrius Boada, en Ferran Pont, en Joan Rodó i en Marc Roura.

Com a president es manté l’Antoni Mampel -Antoniu-.

Amb el patrocini de: