PRESENTACIÓ DE LA COLLA

Els Minyons de Terrassa vàrem fer la nostra presentació pública el dia 14 de juliol del 1979. Malgrat que a la nostra ciutat no hi havia una tradició castellera la colla va experimentar un important i ràpid progrés tècnic que ens ha portat a ocupar una posició capdavantera entre les més de seixanta agrupacions que actualment existeixen.

La nostra trajectòria és inèdita en el món dels castells tant pel fet d’assolir en molt poc temps els castells de la màxima categoria, de nou i deu pisos, com per provocar una certa renovació tant a la tècnica com als cànons tradicionalment establerts.Així, vàrem ser els pioners en la incorporació plena de la dona als castells i vàrem enterrar les velles creences que deien que per ser un bon casteller, i arribar a assolir els grans castells, s’havia de tenir una formació d’anys, començant pels pisos alts i anar baixant progressivament (aquesta creença condemnava a qualsevol colla novella a un progrés molt lent).

La nostra colla és formada majoritàriament per gent jove, un grup humà unit per l’obra col·lectiva que representen els castells, una tasca d’equip on tothom té el seu lloc, qualsevol, sense distinció d’edat, sexe, condició física o social, pot arribar a ser un bon casteller, tan sols és necessari el desig de ser-ho i un assaig constant.

A més de les actuacions castelleres els Minyons de Terrassa mantenen tot un seguit d’activitats dins el camp de la difusió dels castells a partir del treball a les escoles, l’edició d’una revista, exposicions, conferències, debats, …

7.385
CASTELLS DESCARREGATS

259
CASTELLS CARREGATS

189
INTENTS/INT. DESMUNTATS

7.833
TOTAL CASTELLS (Fins el 2018)

PARTICIPA-HI

Per què hauria de fer castells?

Hi ha molts bons motius per fer castells. D’entrada, els castells tenen una dimensió vivencial difícilment comparable amb qualsevol altra activitat, ja que permet establir vincles personals i generar una convivència difícils de trobar avui en dia. Fer castells no deixa de representar un esforç individual de cadascun dels castellers per aconseguir un objectiu col·lectiu, el castell. Això, tot i que si desconeixes el món casteller et pot sonar estrany, proporciona sensacions i experiències veritablement inoblidables.

Fer castells també implica certa activitat física, més intensa o moderada en funció del nostre paper dins del castells. De tota manera, una de les grans virtuts dels castells és que no són excloents: cap persona, sigui quina sigui la seva condició econòmica o social, constitució física, edat, preparació o estat de salut, no queda exclosa d’aquesta activitat ja que les possibilitats de participar són tant i tant àmplies, que és difícil no trobar una tasca que encaixi amb el perfil de cadascú de nosaltres.

Finalment, fer castells és, per sobre de tot, una activitat extraordinàriament divertida. Però si vols esbrinar-ho, hauràs de passar per assaig ; )

Per què als Minyons?

Els Minyons de Terrassa som una de les colles punteres de Catalunya i hi podràs gaudir fent els millors castells que es poden fer, al costat de companys molt competents i experimentats que et podran ajudar a entendre i participar de forma amena i segura en l’activitat castellera. Amb els Minyons podràs fer castells a les millors places del país i, fins i tot, actuar a l’estranger (Alemanya, Itàlia, Escòcia, etc.)

A més, els Minyons de Terrassa som una de les entitats terrassenques amb més oferta d’activitats lúdiques. Des de diferents àrees de la colla s’organitzen concerts, sopars, xerrades, actuacions de teatre, sortides a cases de colònies per la canalla de la colla, celebracions de les festes més assenyalades com Sant Joan, Cap d’Any, la castanyada, per citar-ne uns quants exemples. D’altra banda, disposem d’una magnífica seu social al centre de Terrassa que serveix de punt de trobada habitual per molts dels membres de la colla. Per tant, a part dels castells, als Minyons hi trobaràs altres activitats per passar-t’ho bé. Tot això sense cap cost per part dels membres de la colla, encara que existeix una quota de caràcter voluntari que ajuda al sosteniment de l’activitat ordinària de la colla (bàsicament el manteniment de la seu social).

La manera més fàcil per prendre contacte amb la colla és la d’assistir a un assaig. Els assajos són sempre oberts a tothom, l’únic que es demana és una mica de silenci quan es crida a la gent que forma la part de baix de les construccions i acostar-se a la pinya quan es fa una prova de castell. De manera que et convidem a que t’acostis al Carrer del Teatre, 4-6, per experimentar en la pròpia pell tot això que t’hem explicat.

Amb el patrocini de: