Feminisme i castells als Minyons de Terrassa

Feminisme i castells als Minyons de Terrassa

El passat dissabte 19 de Maig es van celebrar al local dels Minyons les I Jornades Feministes, que tenen com a objectiu fer visible les problemàtiques respecte el gènere que es duen a terme dins de la nostra colla.

Aquestes han estat organitzades pels membres de l’àrea de Pedagogia de l’Equip de Colla.

A la trobada hi van assistir minyons i minyones que, separats per sexes, van debatre, reflexionar i treballar aquesta temàtica en base a diferents situacions reals que s’han produït dins la colla. Es va fer en grups separats per sexes per poder així trobar-se en un espai de confiança per treballar aquesta delicada temàtica. A través de diferents dinàmiques i debats, i sempre de manera constructiva, es va anar arribant a extreure conclusions dels temes treballats en forma de propostes de solucions.

Serà llavors, en la pròxima trobada, que es durà a terme el dissabte 2 de juny, on es posaran en comú les diferents propostes dels grups d’homes i de dones per tal de compartir les diferents visions i així trobar solucions comunes per les problemàtiques presentades a la primera jornada feminista.

A partir dels resultats, la comissió de Pedagogia s’encarregarà d’establir un protocol d’actuació per casos d’agressions masclistes dins la colla.

Considerem que com a colla castellera en el que un gran nombre de membres són femenins, formacions i trobades com aquestes són totalment necessàries per tal de modificar actituds i sensibilitzar de la importància del tema.