Falten Minyons a plaça.

Falten Minyons a plaça.

ff

La Colla dels Minyons és planteja, un cop més, fer una gran moguda ciutadana. Aquest cop per portar el tres de deu a Girona. La campanya té per títol “Puges? Amb tu 600 terrassencs a Girona” i la imatge és la d’un cotxe 600.

No és la primera vegada que la Colla és planteja un repte d’aquest estil. Les mogudes puntuals per poder anar a fer un castell han estat una constant de la Colla al llarg dels anys. Mogudes com la del primer 2 de nou a la Mercè l’any 1994 o la de 1995 per fer el primer 5 de nou a Barcelona.

O les mobilitzacions per tenir prou pinya a sant Fèlix, quan hem portat castells que ho han demanat, o mogudes per portar minyons a Girona (l’última moguda el 2011 per fer el tres de deu). Per no dir les crides per les actuacions a la mateixa ciutat, tant per Festa Major com per la Diada.

Però per mi el problema que tenim no són les grans actuacions o els grans castells. Falta gruix de Minyons a les actuacions més normals fora de Terrassa. No pot ser que siguem incapaços de portar prou gent per fer sols el quatre de nou o el nou de vuit, i que la soca del tres de nou vagi justa.

La pinya i la soca que tens a plaça és la suma de les camises pròpies, dels afeccionats i públic de la plaça que t’ajuda i la gent de les colles que se sumen a la teva soca, per motius molt diversos. A la Colla hem d’estar molt contents i agraïts amb l’ajut i col·laboració que trobem a les places per part d’altres colles, crec que ens ho hem guanyat fent pinya amb tothom, però  no n’hi ha prou per tenir asegurades bones pinyes.

Per tenir assegurada la pinya que necessitem hem de fer un pas més. Hem de ser més gent, més minyons, més camises malves a plaça. Pels nostres castells, però també per ajudar les altres colles a plaça, per continuar creixent.

Joan Pont i Montaner

Terrassa, 16 d’octubre de 2014