Entrevista al programa Toc de Castell al Guillem Comas: “A la colla es respira il·lusió i motivació”.

Entrevista al programa Toc de Castell al Guillem Comas: “A la colla es respira il·lusió i motivació”.

2013_9_23_18_14_28_toc_de_castell_amb_micro_

El cap de colla dels Minyons de Terrassa, Guillem Comas, va ser ahir al programa «Toc de Castell», de Tarragona Ràdio, per parlar de la temporada dels Minyons i dels plantejaments de cara a la festa major de Terrassa, que se celebra aquest diumenge. Comas apuntava que els assajos d’ahir dimecres i d’avui dijous serien claus per definir el programa del cap de setmana, i és que dissabte també tenen una actuació prèvia. «Assagem el 3de10fm, el 2de9fm, el 5de9f i el pd8fm com a castells més destacats i a l’assaig d’aquest dijous acabarem de decidir el programa de cara al cap de setmana», manifestava Comas.

El cap de colla dels Minyons destacava el bon moment anímic de la colla i destacava la il·lusió i la  motvació com dos «dels elements més importants en els castells, i aquests els tenim». «Tècnicament treballem molt i tenim confiança i seguretat, que sumades a la il·lusió ens poden donar un plus d’èxit», apuntava Comas. Els Minyons han llençat la campanya #SomLaColla, per mirar d’augmentar encara més el seu gruix de castellers perquè «sempre cal gent i més quan et planteges aquests castells», segons el cap de colla dels malves.

A banda dels castellassos que treballen amb vistes a la Festa Major, els Minyons han treballat d’altres castells, com el 2 de 8 sense folre, que té ben pocs números d’anar a plaça diumenge: «el treballem però sense data i sense pressa. No descartem res però en principi no entraria al programa de festa major», confessava Comas, que també advertia que el 3 de 8 aixecat per sota està, ara per ara, aparcat, malgrat haver-lo treballat l’any passat i a principis de temporada. Tot i això, apuntava que «la temporada és molt llarga i no es descarta res, però ara mateix no és la prioritat perquè treballar-ho tot és impossible».

L’assaig d’avui acabarà de definir quins castells duen els Minyons aquest dissabte i aquest diumenge a plaça. Aquest estiu, els Minyons aniran a Les Santes i descansaran tres setmanes per tornar-s’hi a posar a quinze dies de Sant Fèlix.