Els nostres bolus: L’Hospitalet de Llobregat (27-04-2014)

Els nostres bolus: L’Hospitalet de Llobregat (27-04-2014)

5d8

Tanquem les actuacions d’aquest profitós més d’abril tal com vam començar: desplaçant-nos un cop més al Barcelonès, en aquest cas però, a l’Hospitalet de Llobregat. Segons ens consta, ja hi hem vingut a actuar en deu ocasions, i des del 1997 sempre hi hem portat castells de vuit, un o dos per actuació.

Avui tenim la intenció de no baixar gens el llistó, ans al contrari: portem una actuació completa de castells de vuit (tal com ja vam fer al Portal de l’Àngel i per Sant Jordi).

Comencem amb un pilar de quatre de salutació junt amb les altres colles, per preparar tot seguit la pinya del sisè tres de vuit d’enguany que, seguint la tònica, muntem diferent a tots els anteriors i també descarreguem amb perfecció.

A la segona ronda encarem el cinc de vuit, el castell més gran que hem portat mai a l’Hospitalet, i també el plantegem amb canvis d’alineació respecte el de Sant Jordi. Després d’assegurar-nos que la quadratura és correcta, el tirem amunt i, sense perdre les mides i ben compassat, el descarreguem amb força tranquil·litat. Preciós.

El tercer castell és el quatre de vuit en el que, com en els anteriors, seguim fent rotacions amb els castellers que el paren tant al tronc com a la pinya i que, amb concentració i ganes de millorar, resolem amb celeritat i bones mides.

Com que avui hi ha hagut alguns membres de tronc que no han pogut venir per altres compromisos, no farem el pilar de sis com en les tres darreres sortides i optem per un vano de cinc, en el qual l’enxaneta d’un dels pilars de quatre, baixa més ràpid del compte. Cerveseta, entrepà i cap a casa!

Hem actuat amb els amfitrions, la Colla Jove de l’Hospitalet (P4c, 4d6, 3d6c, P4) i amb els Castellers de Cerdanyola (P4, 4d6, 3d6, 4d6ag, P4).

Ramon Codinas i Fort