Diari La Torre: “Els Xiquets de Hangzhou visiten els Minyons i els conviden a anar a la Xina”.

Diari La Torre: “Els Xiquets de Hangzhou visiten els Minyons i els conviden a anar a la Xina”.
Foto: Joaquim Albalate (La Torre del Palau).

Foto: Joaquim Albalate (La Torre del Palau).

 

Gairebé dos-cents castellers xinesos dels Xiquets de Hangzhou han omplert aquest dilluns al vespre els carrers del centre de Terrassa amb motiu de la visita que han fet als Minyons de Terrassa. La colla xinesa, que porta una setmana a Catalunya per a participar al Concurs de Castells i encara s’hi estarà fins el cap de setmana, ha visitat el Raval de Montserrat i la Plaça Vella de la ciutat i ha compartit un assaig amb la colla terrassenca.

El regidor de Cultura de Terrassa, Jordi Flores, ha rebut la colla xinesa al local dels Minyons i ha pogut conversar amb Qian Anhua, el president d’Antex, l’empresa que ha impulsat la colla castellera entre els seus treballadors. Flores s’ha mostrat “encantat de rebre a la ciutat els Xiquets de Hangzhou” i els ha convidat a tornar i a actuar a la ciutat, una invitació que ha secundat Cesc Poch, president dels malves.

Per a Qian Anhua “ser a Terrassa, i ser amb els Minyons, és com un miracle, com un somni”. Per als Xiquets de Hangzhou els malves “són un gran exemple a seguir, els Minyons aconsegueixen, en poc temps, resultats meravellosos, grans assoliments, i nosaltres, que som una colla molt petita que acabem de començar, hem tingut la gran oportunitat de venir a Catalunya i fer-los una visita i mostrar els nostres respectes als herois que portem als nostres cors”, ha dit Qian Anhua.

Després de l’actuació de dissabte, en què els de Hangzhou van descarregar el 3 de 9 amb folre, l’empresari no ha volgut avançar futurs objectius castellers, però sí que ha dit que “la nostra propera meta és promoure els castells a tot el món, i especialment a l’Àsia i a la Xina”. De cara al 2017, doncs, faran “algunes actuacions per ensenyar els castells al màxim de gent possible”.

El representant d’Antex no ha descartat fer més intercanvis aviat amb colles catalanes. “M’agradaria comptar amb els Minyons per a fer la millor actuació que hagi vist la Xina”, ha afirmat, i també ha anunciat que, probablement, tornaran aviat: “estem sols a l’Àsia, i quan venim aquí, ens sentim part d’una gran família”, tot convidant també a totes les colles a visitar-los a Hangzhou.

Pel que fa als castells, el cap de colla dels rosats, Zhang Dong Dong, ha dit que l’objectiu més directe que té la colla és “aplicar tots els detalls que hem vist en aquest viatge i que no coneixíem, i així millorar les nostres tècniques”.

Preguntat pel secret del seu ràpid creixement, Zhang no ha volgut entrar més en detalls i ha dit que “l’amor i la passió són el nostre ingredient secret”. “Tots els que treballem per a fer castells sentim una passió increïble pels castells i creiem que és una de les coses més meravelloses del món”, ha afegit, abans d’agrair “l’ajuda de les colles de Catalunya, com la Colla Vella o els Castellers de Vilafranca, que ens han ensenyat tot el que sabem per arribar on som”.

Precisament, aquest dimarts els Xiquets de Hangzhou visiten Vilafranca del Penedès, on faran un pilar a la plaça de la Vila i visitaran els Castellers de Vilafranca. Durant la setmana passada també van ser a Barcelona, amb els Castellers de Barcelona, i a Valls, amb la Colla Vella.

Foto: Joaquim Albalate (La Torre del Palau).

Foto: Joaquim Albalate (La Torre del Palau).