Bons Minyons: Pere Méndez.

Bons Minyons: Pere Méndez.

 

pere

El Pere és un bon minyó de 43 anys, i enguany farà 9 que és a la colla. Barcelonista fins a la medul·la, també viu els castells amb passió, i li brillen els ulls quan parla de la colla. És un membre molt actiu del grup del wattsup “minyons blaugrana”, on allibera les passions amb expressions del tot irreproduïbles…

Per què i com vas entrar a la colla? Què destacaries dels Minyons?

Per la meva dona que és una malalta de Minyons, jo tenia els meus dubtes i un dia em va regalar una faixa i em va portar a un assaig, totalment enganxat. Per la seva manera de fer semblen de les illes, tot amb calma i ben cuinat.

Quines posicions ocupes als castells?

La soca és la meva especialitat , però algun folret també he fet.

Has col·laborat amb a la colla en algun altre àmbit més enllà de la posició als castells?

Vaig col·laborar durant dos anys com a tresorer de la colla dins la junta directiva.

Quin és el teu castell (estructura) preferit? Quin t’agradaria que assolís enguany la colla?

Sempre he trobat fascinant el dos de nou amb folre i manilles. Per demanar com igual que els nens per nadal fan amb els reig mags, demano , demano, el 3d9 amb palet, el 4d9 amb palet, la torre neta de vuit , el 4d9 net i per posar la cirereta el 3de9 sense folre.

Ens pots explicar alguna anècdota d’algun dels castells en els que has pogut participar?

En una prova de torre de nou al folre al pati només pujar me la vaig fotre de lloros, mai m’havia incorporat tant ràpid en ma vida.

Quina és la teva actuació castellera (plaça-poble) preferida?

La diada de la colla, és el colofó, la traca final, on totes les emocions i els sentiments brollen i on sempre volem acabar de la millor manera possible.

Quins són els teus objectius castellers?

En aquest aspecte seguir en la mateixa línia que sempre he seguit i poder mantenir el nivell per ajudar a la resta de la colla. Si em diuen aquí doncs aquí, allà doncs allà, però si us plau que em pintin encara que sigui la cara o l’últim de la creu o semicreu o pintat com un Auuu Tothom.

Estàs a favor o en contra de que els Minyons participem un dia al Concurs de Castells de Tarragona? Per què?

Gran pregunta gran debat. No soc un aferri talibà en contra però tampoc em cauen els anells per no anar-hi. Soc del parer que hi haurà un dia que es votarà i si surt que si tots hi anirem perquè som orgullosos de mena i tossuts de nassos, i les èpiques i els reptes ens agraden. I si surt que no seguirem sent igual de feliços tal com som els Minyons de Terrassa.

Quines altres aficions tens?

Llegir quan puc i els nens em deixen, veure pel.lícules en versió original, caminar una mica per la muntanya. Fotre’m un bon gintònic…

És cert que ets una mica “hoolligan” del Barça?

Si, 100% cert, tinc tics una mica de hooliganisme culer, un mal sa i molt esportiu.

Quins et cauen pitjor, els madridistes o els “pericos”?

Tots dos lo pitjor del món, uns per centralisme i els altres per mesells i púrria diversa. Així que no tinc preferències, com si es foten els dos juntets al Llobregat.

Unes paraules per concloure l’entrevista…

Pertànyer a Minyons és pura adrenalina. Hi he conegut les millors persones del món i les menys entranyables, però com a tot arreu amb tanta gent no t’avens amb tothom igual que els deu passar el mateix amb mi. Tant sols que quan tots estem apretant les dents, quan fem castells, no hi ha banderes ni colors i els 150, 200, 300 o 600 que som formem un sol bloc.