Bons Minyons: Martí Alcaraz.

Bons Minyons: Martí Alcaraz.

marti-alcaraz

En Martí Alcaraz és un minyonet de 12 anys que va arribar a la colla al novembre del 2012 juntament amb tota la família. Ha pujat a dosos i actualment intenta guanyar-se un lloc al pis de quints. És tan decidit i treballador que segur que aviat el tornarem a veure pujar a mots castells. Mireu si deu ser bon casteller, i persona, que ja porta un pegat dels Kurtits.

Per què i gràcies a qui vas entrar a la colla? Què destacaries dels Minyons?

Vaig entrar a la colla gràcies al meu cosí Guillem. Un dia vaig anar a recollir-lo a assaig i quan vaig veure els castells em van venir ganes de fer-ne jo també.

El què m’agrada més dels Minyons és que és la colla més potent fora de la zona tradicional i també perquè som de les poques colles que no ens prenem els castells com una competició, per això, no anem al concurs.

Quines posicions ocupes als castells?

Actualment faig de quint però abans feia de dosos.

Quin és el teu castell (estructura) preferit? Quin t’agradaria que assolís la colla?

El meu castell preferit és el 4 de 9 net. M’agradaria que la colla assolís el 2 de 8 net.

Ens pots explicar alguna anècdota d’algun dels castells en els què has pogut participar?

En tinc bastants però per mi la millor és a la diada de la Nova Atenes. Anava de dosos al 2 de 9 amb folre i manilles i quan ja estava a dalt em van passar una batzegada molt forta i em vaig quedar una estona aguantant-me amb un sol peu.

Quina és la teva actuació castellera (plaça-poble) preferida?

La diada dels Minyons de Terrassa.

Quins són els teus objectius castellers?

Els meus objectius són superar l’impàs en que estic ara mateix i acabar formant part del tronc.

Estàs a favor o en contra de que els Minyons participem un dia al Concurs de Castells de Tarragona? Per què?

En contra, perquè els castells no són una competició i també perquè les colles no van a descarregar els castells que és el que de veritat importa.

Quines altres aficions tens?

M’agrada jugar a futbol, escalar, anar a buscar bolets, mirar sèries (The Walking Dead o One Piece), escoltar música…

A canalla, els nens sou minoria. Com ho portes això d’estar envoltat de nenes?

Hi ha hagut moments de tot però ara estic molt bé i a més hi ha més nens. Tot i això mai he tingut problemes amb les nenes.

Diuen que t’agrada fer discursos, i ho hem pogut comprovar en algunes ocasions des que vas entrar a la colla. Tu vas per polític?

No, per polític no ho crec, però sí que m’agrada parlar en públic.

És cert que has fitxat pels Kurtits?

I tant, i estic molt orgullós!

Unes paraules per concloure l’entrevista…

Primer de tot donar les gràcies al meu cosí Guillem i a la Salut per confiar en mi. També donar gràcies als Minyons perquè gràcies a ells he fet molts amics (tant adults, com nens), he viatjat, he anat de colònies i he fet pinya.