Bons Minyons: Jordi Figueras.

Bons Minyons: Jordi Figueras.

IMG-20140911-WA0009

En Jordi Figueras (la “rubia” pels amics, o no tant…) és un bon minyó de 41 anys. A l’estiu del 1992 va entrar per primer cop a un assaig de la colla, i des de llavors, ha anat venint a fer pinya en grans diades i sempre que ha pogut. És un dels castellers més grans dels que es belluguen per la colla, però no us espanteu quan el veieu perquè en el fons és un tros de pa.

Per què i gràcies a qui vas entrar a la colla? Què destacaries dels Minyons?

Vaig entrar amb el Ramon Fontvila, el Ramon de Talamanca que érem força amics. M’agrada de minyons que és una colla jove, dinàmica, i això em va cridar molt l’atenció llavors! Encara que ara em segueix agradant….

Quines posicions ocupes als castells?

Quasi sempre estic a la rengla o de primeres mans. Mai he pujat a cap folre! Ara ja és una miqueta tard segurament…

Has col·laborat amb a la colla en algun altre àmbit més enllà de la posició als castells?

Amb un càrrec concret no, però he donat un cop de mà sempre que he pogut o se m’ha demanat.

Quin és el teu castell (estructura) preferit? Quin t’agradaria que assolís enguany la colla?

El meu castell preferit és el 3 de 10 amb folre i manilles,  i m’agradaria molt que el féssim aquest any a Girona.

Ens pots explicar alguna anècdota d’algun dels castells en els que has pogut participar?

Recordo quan vam anar a Israel, en acabar un castell se’ns van acostar unes noietes a demanar-nos autògrafs.  Marededeusenyor! Els super-herois castellers! Hehehe

Quina és la teva actuació castellera (plaça-poble) preferida?

Girona. Considero que és la nostra plaça talismà! Em dóna molt bon rotllo.

Creus que tornarem aviat a Sant Fèlix?

Crec que ens demanaran aviat per tornar-hi. Però jo, no hi tornaria ara, ja que considero que és molt lleig que després de tants anys de demostrar que érem una de les millors colles, per un any una mica fluixet ens hagin fet fora.

Quins són els teus objectius castellers?

M’agradaria fer en una actuació el 3 de 10, torre de 9 i pilar de 8. Actuació del segle!

Estàs a favor o en contra que els Minyons participem un dia al Concurs de Castells de Tarragona? Per què?

Jo crec que no hem d’anar a concurs i els fets d’aquest any ho corroboren. Els castells són un gest de cultura popular, i de superació, no m’agrada ni puntuació ni competició.

Trobes gaires diferències entre els Minyons d’avui en dia i quan tu vas entrar?

Actualment, aquest any, trobo que tornem a tenir l’esperit i el bon rotllo que vaig sentir al principi d’entrar a la colla;  tant la tècnica com la junta d’enguany estan fent les coses molt bé penso jo, amb seny i sense crits.

Quines altres aficions tens?

M’agraden molt les motos i esquiar, però per ara la meva afició extra és el bar musical que tinc, la Moguda, que ja em té prou entretingut (sinó veniu i ho veieu).

Per què creus que a la nostra colla no arriben gaires paios grans i forts com tu? Com els podríem fer venir?

La veritat és que això és molt difícil! No hi ha pel món gaire paios grans, forts i guapos com jo! Hahahahaha.

Unes paraules per concloure l’entrevista…

La veritat és que estic molt orgullós de ser a la colla dels Minyons, i encara que ara, per motius laborals, no puc ser-hi sempre que voldria, espero que es pugui fer una bona temporada i seguir així molt de temps.

-SALUT I CASTELLS!!!-