Bones Minyones: Cristina Lecha “Cristi”.

Bones Minyones: Cristina Lecha “Cristi”.

La Cristina és una jove terrassenca de 35 anys que va arribar a la colla al febrer del 97, fa més de vint anys. De caràcter alegre i extrovertit, li va la marxa en tots els sentits, i també li encanten les alçades. Ha deixat embadalit a més d’un minyó amb els seus modelets per la feina, que es vesteix just acabar l’assaig.

Per què i gràcies a qui vas entrar a la colla? Què destacaries dels Minyons?

– Jo feia castells a l’altra colla de la ciutat de ben petita i vaig venir a Minyons perquè no estava bé allà (tot i que també tenia amigues a Minyons). El que més m’agrada de la nostra colla és la gran família que som quan portem els nostres castells per totes les places. També destacaria el nostre caràcter “no tradicional” que ens fa únics.

Quines posicions ocupes als castells?

– Faig castells al pis de quarts.

Has col·laborat amb la colla en algun altre àmbit més enllà de la posició als castells?

– Si, tècnica de pilars.

Quin és el teu castell (estructura) preferit? Quin t’agradaria que assolís la colla?

– El meu castell preferit es el 4d9 net. M’agradaria que assolíssim el 4 d 9 amb folre i l’agulla.

Ens pots explicar alguna anècdota d’algun dels castells en els què has pogut participar?

– A l’any 2008 a l’actuació de Sant Felix volia ensenyar els pits a la plaça en baixar del castell, des del folre (llavors es deia fer un Guaranà). Però vam caure i no vaig poder-ho fer 🙁

Quina és la teva actuació castellera (plaça-poble) preferida?

– Sobretot m’agrada fer castells a la meva ciutat, per Festa Major i per la nostra diada.

Quins són els teus objectius castellers?

– El 4d9 amb folre i agulla i el 3d9 sense folre.

Estàs a favor o en contra de que els Minyons participem un dia al Concurs de Castells de Tarragona? Per què?

– EN CONTRA, perquè no m’agrada que la gent que ve de públic han de pagar per veure castells, i a més veig com les colles li donen més importància al premi que a la seguretat dels seus castellers. Els castells no es poden puntuar.

Quines altres aficions tens?

– Ballar, cantar, escalar i la muntanya en general.

Ens pots explicar qui eren les “Spice Girls” dels Minyons?

– Érem la Cate, la Jessi, la Jur i jo. En aquells temps érem l’únic grup de jovenetes adolescents de la colla.

És cert que eres fan dels Camela i que feies autèntics recitals a l’autocar en els desplaçaments?

– Sí, m’encantava i m’encanta Camela. Llavors estava de moda. Però no cantava jo sola, la veritat és que tothom se sabia les cançons i quan jo començava a cantar, molts s’hi afegien.

Unes paraules per concloure l’entrevista…

– M’agradaria que la colla segueixi creixent i fent els millors castells, i convido a tots els terrassencs i terrassenques que no ens coneixen a aconseguir-ho amb nosaltres. Les portes estan obertes!