Bones Minyones: Cristina Abellán.

Bones Minyones: Cristina Abellán.

Cristina Abellan

La Cristina Abellán és una jove minyona de 20 anys que en fa tres que té camisa malva. És una gran activista en diferents àmbits de la colla, i ja ha col·laborat en els tallers, en acollida, en l’àrea social… Qui sap si algun dia la veurem com la primera presidenta dona. Forma part de la “secta” dels Mikropunkys i orgullosa. Sabem que li deien la “dàtil”. Per què? Li haureu de preguntar…

Any i mes d’entrada a la colla.

El finals de temporada del 2011 seguia les actuacions, i vaig entrar a principis de la temporada del 2012, al març crec, amb l’Albert Pérez de cap de colla.

 

Per què i gràcies a qui vas entrar a la colla? Què destacaries dels Minyons?

Doncs el Miquel Aguilar, el Joan Criach i el Bordonava els coneixia de fora i em van estar dient durant temps que vingués amb ells a Minyons, que m’agradaria bastant… I vaig començar a seguir els castells que feien fins que al final vaig anar a un assaig amb el Joan Criach i el Miquel Aguilar que ja em van presentar a tots els Mikros i fins ara que estic a la colla. M’hi vaig quedar principalment perquè mai havia vist un assaig i els castells de tant a prop, em va impactar molt el primer assaig i volia saber-ne més. I a sobre, el bon rotllo, la felicitat i tranquil·litat dels Micropunkis quan els vaig conèixer.

 

Quines posicions ocupes als castells?

Faig de crossa.

 

Has col·laborat amb a la colla en algun altre àmbit més enllà de la posició als castells?

Sí, he estat i segueixo amb els tallers de castells a les escoles, estic des de l’any passat de col·laboradora a l’àrea social dels Minyons i aquest any també estic a l’àrea d’ acollida a la junta.

 

Què pot fer la colla per atreure més jovent?

Crec que el més important és fer els millors castells que ens plantegem i penso que un dels factors perquè els assolim és que hi hagi un bon clima entre la gent de la colla. Un cop hi ha aquest bon ambient entre tota la colla hem de transmetre-ho a tot aquell jovent que ens veu en alguna plaça o en algun acte més social i crec que la suma d’aquets factors fa que les joves diguin “jo vull ser minyona”.

 

Quin és el teu castell (estructura) preferit? Quin t’agradaria que assolís enguany la colla?

Uff.. m’agraden molts castells, però em quedo amb el 3 de 10 i el quatre de nou net.

M’agradaria que la colla assolís el 5 de 9.

 

Ens pots explicar alguna anècdota d’algun dels castells en els que has pogut participar?

Uff… Anècdotes a la soca sempre n’hi ha. Però em quedo amb una prova del tres de nou amb l’agulla a un assaig. La Maria Feiner i jo fèiem de crossa amb el Cardús a la soca i jo vaig entrar amb una posició molt estranya, la Maria s’estava rient de mi per la posició amb la que estava. I de cop la van començar a trepitjar al cap i es va anar torçant i a cridar “ai el cap, el cap, el cap”. Jo vaig començar a trobar la posició còmode i vaig dir-li “que qui riu ara, eh?” i així rient fins que vaig veure que ja no li feia gràcia i per sort van baixar. Des d’aquest dia quan anem juntes de crossa sempre em diu qua ja no es riu de mi que sinó pilla ella.

 

Quina és la teva actuació castellera (plaça-poble) preferida?

Girona.

Quins són els teus objectius castellers?

Els meus objectius castellers són els de la colla i seguir gaudint dels castells com fins ara. I com a crossa, doncs seguir fent de crossa i assolir els reptes que em vinguin.

 

Estàs a favor o en contra de que els Minyons participem un dia al Concurs de Castells de Tarragona? Per què?

En contra, per varis motius. Primer de tot perquè a mi m’agrada fer els castells en places on ens fem pinya amb les altres colles per tal que totes assolim els nostres reptes. Això en el concurs no s’aprecia. Tampoc trobo just la manera en què valoren els castells i no ententc ni la puntuació ni les normes. Crec que no és el mateix un castell de vuit per una colla o per una altra. Així doncs no estic a favor d’anar-hi.

 

Quines altres aficions tens?

Doncs fer excursions, anar a escalar i m’agrada molt muntar a cavall de tant en tant.

 

Veus a algun micropunky liderant la colla en el futur, ja sigui a nivell tècnic com de gestió?

Sí, segur que sí home!

Els micros porten els castells a les venes. Quan quedem fora de Minyons sempre acaben parlant de castells. Molts cops hem parlat amb el Xavi que ell està convençut que algun dia serà cap de colla jo confío en ell. I el Marc Casanoves de sotscap de colla posant el seny que no té el Xavi! Haha.

Unes paraules per concloure l’entrevista…

Aquest any serà un gran any!

VISCA ELS MINYONS DE TERRASSA!!!