Bones Minyones: Clàudia Alsius.

Bones Minyones: Clàudia Alsius.

Claudia Alsius

La Clàudia té 23 anys i en fa més de cinc que és minyona. De crossa, de lateral, al tronc o tocant la gralla, la Clàudia és una minyona molt implicada i disciplinada. Mireu si n’està d’implicada que ja ha aconseguit enredar a dues germanes…

Per què i gràcies a qui vas entrar a la colla? Què destacaries dels Minyons? De petita m’encantaven els castells però mai havia aconseguit que em deixessin fer-ne. Un dia els meus amics em van portar a l’actuació de diada i a la festa de després, on vaig sentir el concert de gralles. Vaig pensar que eren la canya i que podia ser una bona manera de començar a endinsar-me en el món dels castells.

Dels Minyons destacaria que són una colla diferent, transgressora i brutal. I el que m’agrada més és que va ser la primera colla en incloure les dones als castells.

Quines posicions ocupes o has ocupat als castells? He fet de crossa a la soca, al folre i a les manilles, i un dia vaig fer de segon lateral.

Has col·laborat amb a la colla en algun altre àmbit més enllà de la posició als castells? He format part de l’equip de tallers, he fet de col·laboradora de la junta i ara coordino l’Àrea Internacional juntament amb la Marta Rodríguez.

Quin és el teu castell (estructura) preferit? Quin t’agradaria que assolís enguany la colla? Que difícil… Sens dubte un dels meus preferits és el 2d9fm, el trobo espectacular i estèticament és molt bonic. M’agradaria que la colla aquest any assolís el 5d9f, ja que fa molts anys que no es descarrega. A més, jo, com la majoria de persones que ha entrat recentment a la colla, només he aconseguit carregar-lo. I no m’agrada deixar les coses a mitges…

Ens pots explicar alguna anècdota d’algun dels castells en els que has pogut participar? I tocant la gralla? La primera vegada que en un assaig del 3d10fm vaig pujar a manilles, faig arribar la última i la vaig “liar” amb els peus. Des d’aquell dia, cada vegada que pujo a manilles les altres crosses es riuen de mi.

Tocant la gralla, un dia just abans de començar a tocar em va caure la canya (que era nova) a terra i es va partir per la meitat. Era el primer castell de la diada de Sant Fèlix i no tenia més canyes.

Quina és la teva actuació castellera (plaça-poble) preferida? La Plaça del Vi (Girona) segurament és la més especial, com molts entendreu. També m’agrada actuar a la Seu d’Ègara per la Diada del Patrimoni, trobo que l’entorn és immillorable.

Quins són els teus objectius castellers? Fer-ne molts i molt alts, i seguir-ne fent durant molts anys. També m’agradaria donar a conèixer els castells a altres llocs del planeta, perquè els valors que transmeten poden servir d’exemple a molta gent.

Estàs a favor o en contra de que els Minyons participem un dia al Concurs de Castells de Tarragona? Per què? Hi estic en contra per diverses raons, entre les quals hi ha el fet que es faci fora de l’entorn habitual, que s’hagi de pagar entrada o que algunes colles decideixin tirar castells que no han assajat prou (amb el perill que això suposa) pel simple fet de guanyar. Penso que en general el concurs fomenta una rivalitat poc sana.

Per altra banda, crec que seria bo que algun dia se’n parlés i la gent expressés les seves opinions lliurement.

Quines altres aficions tens? M’agrada navegar, escalar i sobretot viatjar.

Per què hi ha tanta grallera i tan poc graller? No ho sé. Els espantem? Si som molt simpàtiques! Des d’aquí m’agradaria fer una crida a tots aquells mascles que tinguin ganes d’experimentar amb la gralla, hehehe.

Creus que estan prou valorades les gralleres de la colla? Crec que sovint s’oblida que sense gralles no hi ha castells, i que som tan importants com els castellers de tronc, l’acotxador i el paio de l’últim cordó. Tampoc voldria generalitzar! Hi ha molta gent que ens valora i que ens aplaudeix després de cada castell, i encara n’hi ha més que ve a gaudir dels nostres concerts i no se’n perd ni un. Moltes gràcies! J

Ensenyareu algun dia les tetes? Suposo que a la llarga alguna caurà. Alguna teta. Algun dia. No defalliu, seguiu insistint!

Unes paraules per concloure l’entrevista… VISCA ELS MINYONS DE TERRASSA