Bones Minyones: Carla Forn.

Bones Minyones: Carla Forn.

IMG-20151123-WA0031

La Carla Forn és una castellera de cap a peus de 13 anys, i ja en fa nou que ve a la colla… De la nissaga castellera dels Forn-Serra, ho ha fet pràcticament tot castellerament parlant. Tanmateix, encara té reptes pendents… Valentia i compromís són dos substantius que escauen molt bé a la Carla. Una autèntica crac en tots els sentits!

 

Per què i gràcies a qui vas entrar a la colla? Què destacaries dels Minyons?

Gràcies als meus pares perquè feien castells, i jo hi volia anar perquè hi havien les meves cosines i voliar estar amb elles. Que és una colla molt gran però alhora una família molt gran…

 

Quines posicions has ocupat als castells? Quina t’ha agradat més?

He fet d’acotxador, d’enxaneta, de dosos i de quints (sisens o setens). D’acotxardor. (Nota de l’entrevistador: I de segon d’un pilar de 4 de canalla).

 

Ens pots fer la llista dels castells que has fet al tronc fins a dia d’avui?

Em sembla que tots els castells de 7, el 3 i el 4de 8, el 2 amb folre, el 5 de 8, el 4 amb agulla i el 3 de 8 amb l’agulla, i el 9 de 8. El 3, el 4 i el 5 de 9, el 2 de 9 amb folre i manilles, el 3 de 9 amb folre i l’agulla (carregat). El 3 i el 4 de 10. I de pilars el de 4, el de 5, el de 6, i el de 7.

 

Quin és el teu castell (estructura) preferit? Quin t’agradaria que assolís enguany la colla?

El 5. Jo voldria fer el 4de9 net aquest any.

 

Ens pots explicar alguna anècdota d’algun dels castells en els que has pogut participar?

Un cop, a Sant Fèlix, quan anavem a fer un 2 de 9 amb folre i manilles, em portaven en braços, jo anava d’enxaneta, i una dona que estava fumant, em va cremar amb el cigarro el peu. Jo em pensava que no podria pujar, però al cap d’uns segons el mal em va baixar, i no me’n recordo si el vam descarregar…

 

Quina és la teva actuació castellera (plaça-poble) preferida?

La Plaça Vella de Terrassa.

 

Quins són els teus objectius castellers?

Jo vull fer els castells que no he fet, i alguns que ja he fet, repetir-los també.

 

Estàs a favor o en contra de que els Minyons participem un dia al Concurs de Castells de Tarragona? Per què?

Jo estic en contra de que els Minyons hi vagin, perquè els castells s’han de gaudir, i no fer-los per anar a guanyar punts.

 

Quines altres aficions tens?

Faig gimnàstica artística i també faig circ.

 

Recordes l’última vegada que has plorat fent castells?

Sí, l’última vegada que vaig plorar va ser a l’intent de 4 de 10 amb folre i manilles de l’any 2014. Jo vaig “caure” (perquè estava a sobre les manilles i es va enfonsar), i no em vaig fer mal, vaig plorar de ràbia, però quan em van dir que no el tornaríem a repetir, vaig plorar encara més.

 

Recordes a quin castell has pujat amb més por? Com ho fas per controlar-la?

Si, a un 3 de 10 amb folre i manilles. El 2011 a diada, vem fer primer 3 de 10, jo anava de dosos, i va caure. Després em van dir que el volien repetir, però l’enxaneta que en teoria hi anava va dir que no volia, i la que l’havia de substituir tampoc, i vaig anar-hi jo d’enxaneta. Aquest va ser el castell que vaig pujar amb més por, però vaig pujar, perquè sabia que si el descarregàvem seria el moment més feliç.

 

Unes paraules per concloure l’entrevista…

Jo crec, i vull, ser sempre Minyona i fer, jo i la colla, els castells més grans possibles.

Esperem que així sigui…