Bones Minyones: Anna Bové Serra.

Bones Minyones: Anna Bové Serra.

gg

L’Anna Bové té 15 anys i des que va néixer que està a la colla. Amb poc més de tres anyets ja assajava, i amb quatre ja havia fet algun pilaret. I és que l’Anna porta els castells a la sang des del naixement. No podia ser menys amb uns pares castellers…

Per què i gràcies a qui vas entrar a la colla? Què destacaries dels Minyons?
Gairebé tota la meva família era castellera, i va ser gràcies a ella. Que som una colla amb la nostra manera de fer castells, som molt diferents a totes les altres colles del nostre nivell.

Quines posicions ocupes als castells?
Quinta a castells de 8 i sisena o setena als de 9 i de 10.

Què destacaries del fet d’haver format part de l’equip de canalla de la colla? Explica’ns algun moment bo i algun no tant bo que recordis…
Quan formes part de la canalla creixes com a persona, fas amistats que possiblement et duraran molts anys i et sents com en una petita família. Un moment bo sempre es aquell moment abans de fer un gran castell, en el que mires als que pujaran amb tu al pom de dalt i, si ets la més gran, els hi dones confiança ja que tu també confies en ells, els hi dius alguna cosa que saps que els ajudarà i sempre hi ha el moment de donar-se una abraçada o un petó.
Algun moment dolent que recordo és després de caure, plorar de ràbia perquè penses que podies haver donat més de tu, ho podries haver fet millor i creus que podries haver aguantat molt més.

Quin és el teu castell (estructura) preferit? Quin t’agradaria que assolís enguany la colla?
El meu castell preferit és el pilar de 8. Aquest any m’agradaria fer algun castell amb el pilar ja que és de les poques estructures de gamma extra que encara no hem pogut descarregar.

Ens pots explicar alguna anècdota d’algun dels castells en els que has pogut participar?
Una de les anècdotes que sempre recordo és un Sant Narcís a Girona. Després de descarregar els tres castells que vam portar a plaça recordo que algú de la tècnica va proposar de fer el pilar de 8, em sembla que l’havíem assajat poc i molt poca gent el veia, fins i tot recordo que va haver gent de la tècnica que van discutir-se per si el portàvem o no. Llavors va venir el cap de colla a parlar amb mi i amb la meva germana petita ( que érem les que havíem de pujar d’aixecadora i d’enxaneta) i ens va preguntar si volíem fer el pilar de 8. No ens ho vam pensar ni un moment i vam dir que si de seguida, ja que en teniem moltes ganes. Finalment, després d’insistir-hi molt vam aconseguir que la tècnica el decidís fer i tot i lluitar-lo moltíssim el vam aconseguir descarregar. Aquell va ser un dels millors dies de la meva vida com a minyona.

Quina és la teva actuació castellera (plaça-poble) preferida?
La meva actuació preferida és Sant Narcís a Girona, per tots els bons records que em porta.

Quins són els teus objectius castellers?
Els meus objectius són seguir descarregant castells de gamma extra amb els Minyons i poder arribar algun dia a fer el 4 de 9 sense folre.

Estàs a favor o en contra de que els Minyons participem un dia al Concurs de Castells de Tarragona? Per què?
Estic en contra d’ anar al Concurs perquè és una actuació on l’unic objectiu és treure més punts que la colla del costat, quan realment als castells el més important és assolir els teus límits i superar-los. A més, odio l’ambient que s’hi respira i no em puc imaginar un Concurs amb els Minyons, ja que un tret característic de la meva colla és aquesta manera pròpia de pensar i el fet de tenir les idees clares amb el que volem com a colla castellera.

Quines altres aficions tens?
Jugo a futbol i m’ agrada fer esport.

Per a tu què és més dur, no pujar a un castell o no ser titular en un partit de futbol?
És molt diferent, però no pujar a un castell no vol dir que no puguis ajudar i participar a plaça, ja que sempre formaràs part de la colla i la podràs recolzar. En canvi no sortir de titular a un partit fa que no puguis fer res per ajudar al teu equip i no puguis tirar-lo endavant, per tant, és pitjor no ser titular a un partit.

Unes paraules per concloure l’entrevista…
Estic molt orgullosa de formar part del món casteller i dels Minyons de Terrassa ja que és una de les millors activitats on pots sentir-te estimat per molta gent i poder arribar a sentir tot tipus d’emocions.