Agost, els Minyons i el relat casteller

Agost, els Minyons i el relat casteller

Els Minyons no juguem la lliga del mes d’agost. De fet, com és conegut, no participem a cap lliga ni a cap rànquing, però en canvi anem a la gran final de l’agost casteller, que és la Diada de Sant Fèlix a Vilafranca del Penedès. Per nosaltres segurament, amb el permís de Girona i la nostra Diada de la Colla, l’actuació castellera més important en que participem!

I tot i les campanyes estiuenques on recalquem que els Minyons estem de vacances a l’agost, patim i sentim la pressió de l’avassallada de grans castells de les diades estiuenques de les festes majors de la zona tradicional.

A més, els darrers anys el relat periodístic casteller pivota sobre aquests castells i diades. Que si el retrovisor, que si el frec a frec, que qui hauria de ser a Sant Fèlix… Sempre dic que tranquils; la nostra temporada forta comença ara i acaba el tercer diumenge després de Tots Sants al Novembre.

La temporada minyons encaixa poc amb el relat casteller de l’estiu. Per això, segurament, ens conviden poc a les tertúlies castelleres, tenim poca notorietat mediàtica, i ens miren amb una mica de condescendència per anar a Sant Fèlix tornant de vacances, on evidentment sempre ho donem tot i més! Com a cadascuna de les nostres 34 anterior participacions.

I no és que encara no ho haguem dit tot a aquestes alçades de la temporada, sinó que tot just estem començant a parlar. Mireu que no passi com el 2016, que és quan els periodistes es van inventar allò del retrovisor i al final al darrer revolt al novembre arriben els Minyons i vam fer la millor actuació de la història.

Com diu un amic meu, després d’una  setmana on hem descarregat dues vegades el 2de8 net a la xarxa, hem fet una nova plaça de 9 al Vallès a Palau-solità i hem descarregat una tripleta de qualitat amb el 3de8 amb el pilar a Sitges, parlem i ens veiem a plaça.

Bon Sant Fèlix a tothom!