Actuacions: La nova Atenes (Terrassa, Parc de Sant Jordi, 11/10/15).

Actuacions: La nova Atenes (Terrassa, Parc de Sant Jordi, 11/10/15).
3d1

3d10fm

 

Impressionant i impactant estrena de la Diada de La Nova Atenes al Parc de Sant Jordi de Terrassa. Una aposta radical de la colla per aconseguir que Terrassa tingui una presència encara més gran en el panorama casteller, portant els castells més grans possibles i convidant colles del màxim nivell (Colla Vella dels Xiquets de Valls i Castellers de Sants). I afegint un bon grapat d’actes culturals al llarg del cap de setmana, amb concerts, circ, exhibicions d’esports tradicionals bascos… Vistos els resultats globals, sembla que aquesta diada ha vingut per quedar-se.

 

5d9

5d9f

 

Pel que fa a la diada castellera del diumenge, el resultat final no es pot qualificar d’una altra manera que d’excel·lent. 3d10fm, 5d9f, 2d9fm i pd7f!!! I tot descarregat!!! Ni en els millors somnis podien molts imaginar que ens plantaríem a aquestes alçades de temporada, en una nova actuació inventada del no-res, amb aquest cartellàs. I el més bo de tot és que vam fer el que vam fer amb una convicció i una determinació absoluta. No direm que amb facilitat, ja que en això dels castells no hi ha res fàcil, i res no es regala, però certament, els presents al Parc de Sant Jordi van poder comprovar l’estat de gràcia en el que es troba la colla.

2d9

2d9fm

 

 

Com a Sant Fèlix, vam sortir decidits a pel repte més difícil de la jornada, el 3d10fm. Obríem plaça i el castell es va anar muntant amb agilitat com de costum. Amb totes les manilles a lloc damunt del folre i els quints col·locats, el Pintxo va decidir tirar amunt l’intent. Van sonar gralles, i quan els sisens arrencaven la seva ascensió una part de les manilles, per la banda de la plena, va cedir anant a parar directes a la pinya. Aquest accident no va suposar la caiguda de la resta del castell, però vam haver de desmuntar l’intent i cedir el torn als Borinots, que van fer el 3d9f i van estrenar la plaça com a plaça de 9.

Instants després els Minyons hi tornàvem amb el gran colós, i aquest cop sense incidències, el tornàvem a descarregar davant d’una convidada d’excepció, la Masia Freixa, i de milers d’espectadors que s’havien apropat fins al Parc de Sant Jordi. Entre aquests, cal destacar la presència de l’alcalde i del regidor de cultura. Aquest segon va participar activament del castell des de la pinya.

1d7

pd7f

 

 

Al gran papinu de la jornada el van seguir el 5d9f, el millor de la temporada segons alguns dels presents, i el 2d9fm, 40è descarregat per la colla. El pd7f va tancar la nostra actuació perfecte. Una de les millors actuacions de la nostra història, si no la millor, i que esperem que ben aviat deixi de ser-ho. Encara tenim unes quantes actuacions pel davant per mirar de superar-ho…

Pel que fa a les colles convidades, cal reconèixer l’esforç i la voluntat de portar grans castells a Terrassa tant per part de la Colla Vella com dels Borinots. Els primers, van oferir-nos un castell fins aleshores inèdit a la nostra ciutat, el 4d9fp, a banda d’un 3d9f, un 2d8f, i un pd7f.

Els Borinots, tot i les ganes d’estrenar en la present temporada el 2d9fm a La Nova Atenes, van haver de “conformar-se” amb una tripleta màgica. Grans Borinots que tornen a mostrar el seu millor estat de forma en el tram final de la temporada. Esperem veure aquest 2d9fm per la nostra diada al mes de novembre!