Actuacions: Diada del Mercadal a Reus (03-10-15).

Actuacions: Diada del Mercadal a Reus (03-10-15).
3

3d9f

Enguany tornàvem a Reus, a la trobada bianual del Mercadal, que es ve celebrant des de l’any 1995 i on els Minyons hi hem participat en la major part de les edicions, malgrat no hi vam ser en l’anterior a aquesta l’any 2013. Malgrat la distància i el fet que la diada se celebri en dissabte a la tarda, un bon grapat de minyons ens vam desplaçar fins a la capital del Baix Camp per oferir una actuació de nivell.

9

9d8

Compartíem plaça amb els amfitrions, els Xiquets de Reus, la Colla Vella Xiquets de Valls, els Castellers de Vilafranca i la Colla Jove Xiquets de Tarragona. Per sorteig ens va tocar ser els darrers a actuar a cada ronda, i vam quedar col·locats a la plaça entre verds i liles.

 

4

4d9f

Com acostuma a ser habitual en actuacions d’aquest tipus, la col·laboració a les pinyes entre colles va ser escassa per no dir nul·la. Aquest fet, sumat a la manca d’efectius propis per garantir la seguretat en castells de major dificultat, van fer que els tècnics descartessin intentar castells superiors que s’havien assajat al llarg de la setmana prèvia. Així doncs, ens vam haver de “conformar” amb una actuació de mèrit amb el 3d9f, el 9d8 (tot just el segon de la temporada), el 4d9f i el pd7f (que tornàvem a descarregar després d’haver carregat solament el darrer a Sabadell).

 

p

pd7f

 

L’actuació, globalment, es va allargar prop de 4 hores, amb nombrós públic a la plaça. A destacar l’actuació dels amfitrions, els Xiquets de Reus, que aconseguien la seva primera “tripleta màgica” de la història (5d8, 3d9f, 4d9f carregat), estrenant el 4d9f que no havien intentat mai abans.