Actuacions: Diada de la colla (22-11-15).

Actuacions: Diada de la colla (22-11-15).
Primer 4d10fm de la història. Plaça Vella. Terrassa.

Primer 4d10fm de la història. Plaça Vella. Terrassa. 22 de novembre del 2015.

Minyons i minyones, ho hem tornat a fer! La nostra colla, ha tornat a escriure una pàgina d’or de la història castellera, descarregant per primera vegada en la història l’inèdit 4 de 10 amb folre i manilles. I a més a més, ens convertim en la primera colla que descarrega dos castells de 10 (3d10fm i 4d10fm) en una mateixa diada. A aquests dos monstres hi vam afegir el segon 3 de 9 amb folre i l’agulla carregat de la nostra història, i el pilar de 8 amb folre i manilles que va tancar aquesta gloriosa actuació. I tot això, a la nostra Diada, a casa!

 

3

Vam arrencar l’actuació cap a les 12:30 enlairant a la primera el 3d10fm. Decidits, concentrats i per feina. El castell va pujar bé de mides i tot i un tremolí constant, el castell no va perdre el control en cap moment. Les tres bases van treballar compactes i sense fisures, facilitant el treball del tronc del castell. Els dubtes que podia generar aquest castell de sortida, amb els antecedents de la mateixa actuació la temporada anterior, van durar més aviat poc, i vam demostrar el domini i la solvència que enguany hem assolit amb aquest castell.

I a la segona ronda va arribar el monstre. L'”Estrella de la mort” com alguns minyons l’han anomenat. El 4d10fm, que l’any anterior havia quedat en un frustrant intent on no vam arribar a col·locar sisens, va pujar aquest cop ben lligat per baix, i amb bones mides. I va anar pujant i pujant més que mai cap altre cop davant de la incredulitat i l’excitació general dels presents. Tanmateix, els més tranquils vam ser els minyons que integravem el castell, des de la soca a l’anxeneta, que no vam donar peu a sorpreses i vam treballar convençuts que l’anàvem a descarregar. Mireu si n’estàvem de convençuts que el faríem, que fins i tot l’anxeneta, l’Emma, en declaracions a TV3 després de descarregar-lo, va dir que era “impossible” no descarregar-lo!! Brutal!

I així va ser. Amb una alegria i emoció desfermades vam reviure les sensacions d’haver tornat a fer història, set anys després del primer 3d9fa carregat de la història, disset anys després dels primers 4d9 (de l’era moderna) i 3d10fm descarregats, vint anys després del primer 5d9f carregat (era moderna) i vint-i-dos després del primer 2d9fm carregat!

3a

3d9fa carregat.

A la tercera ronda, amb el cap de colla, el Guillem, intentant fer baixar les revolucions del personal després de la gesta, vam encarar el 3d9fa, que no portàvem a plaça des del primer i únic intentat, i carregat, a la diada del 2008. El castell va pujar amb alguns problemes a nivell del folre que van acabar malmetent la quadratura i fent treballar de valent al tronc. En el moment que el pilar va quedar lliure, el terç no va quedar prou ben agafat, i a la primera estrabada forta va acabar cedint. Una certa decepció va recórrer l’ambient entre les files minyones. Sabíem que el castell estava per descarregar-lo, i no haver-ho fet va deixar mal gust de boca. A peu de soca es va poder escolar algun crit de “repetim, repetim”! En tot cas, hi ha la certesa que aquest castell el descarregarem més d’hora que tard. Temps al temps…

p

Pd8fm.

 

Hi havia expectació entre les files malves per saber per quin pilar de comiat optaria la tècnica de la colla, i quan el Guillem va anunciar l’espadat gros tothom es va posar a la feina amb il·lusió renovada. Xapó pels pilaners que no es van tirar enrere després de l’ensopedaga amb el castell anterior. Té mèrit. El pd8fm va ser d’aquells que fan afició, i que no cauen perquè no toca. A la sortida de l’anxeneta va començar a remenar per baix i per uns moments va semblar que saltaria pels aires. Però aquest cop el pilar va aguantar totes les sacsejades i es va descarregar enmig del deliri general. Cirereta per una diada antològica, històrica, superlativa, excepcional, inigualable (de moment…)!!

A plaça ens van acompanyar els Castellers de Barcelona (9d8c, 3d9f, 5d8, pd7fc) i els Castellers de Sants (3d9f, i2d9fm, 5d8, 2d8f). Gràcies a les dues colles per el suport a les pinyes. I gràcies també als castellers d’altres colles i aficionats terrassencs que també van voler sumar-se a les pinyes i que van ser protagonistes directes del primer 4d10fm de la història!