Actuació de Sant Fèlix a Vilafranca del Penedés (Plaça de la Vila, 30-08-16).

Actuació de Sant Fèlix a Vilafranca del Penedés (Plaça de la Vila, 30-08-16).
3d10fm carregat.

3d10fm carregat.

 

Un any més, i en van 32, tornàvem a la tradicional jornada de Sant Fèlix, a la Plaça de la Vila de Vilafranca del Penedés. Amb tot just un parell de setmanes d’assajos, i un parell d’actuacions entre mig, arribàvem a Vilafranca amb moltes ganes d’oferir als aficionats castellers, locals i forans, els nostres millors i majors castells.

Començavem obrint plaça sense dubtes, amb la gran aposta de la jornada, el 3d10fm que no provàvem des de la nostra diada de la colla al mes de novembre de l’any passat. El castell es va muntar força ràpid i no va quedar tot el ben lligat que un castell com aquest demanda. Això va fer que tothom hagués de treballar força abans de la carregada, i quan ja baixaven els dosos els tremolors continuats del tronc les males mides del nucli van acabar provocant el trencament de l’estructura a nivell de manilles i quarts.

La caiguda del primer castell va baixar els ànims generals de la colla, però solament uns instants, ja que quan el cap de colla va anunciar que continuàvem amb el programa previst per la diada, la gent es va posar les piles i vam demostrar que els Minyons també ens aixequem davant l’adversitat. Així que en segona ronda vam plantar un bon 5d9f amb força canvis respecte el darrer (diada 2015) que es va descarregar amb menys dificultats de les previsibles. Vam tancar les rondes de castells amb el segon 2d9fm descarregat de la temporada, força tranquil i parat. Cada intent millor.

Dues hores després del tercer castell vam poder fer el pilar de comiat, un pilar de 7 amb folre sense complicacions i que comença a demanar un pis més per sota.

Pel que fa a la resta de colles, aquests van ser els castells que es van poder veure: CVXV: 3d10fm – 4d9 – peu enfonsat del 4d10fm – 4d9fp – pd8fm c / CV: 3d10fm – i 4d10fm – intent desmuntat 3d9fp – 3d9fp – 4d10fm carregat – pd8fm / CJXV: 2d9fm – 4d9 carregat – 5d9f – pd5.

Com de costum, acabada l’actuació vam anar a dinar a Santa Margarida i Els Monjos, a Cal Paco, i al vespre un bon grapat de minyons es van deixar veure pels carrers de la vila gaudint dels balls de la Processó de Sant Fèlix i del ball de gralles.

5d9f

5d9f

2d9fm

2d9fm

Pilar de 7 amb folre.

Pilar de 7 amb folre.