Actuació de la Festa Major de Terrassa (5-07-15).

Actuació de la Festa Major de Terrassa (5-07-15).
ffmm

2d9fm, 5d9f, 9d8, pd8fm!! I tot descarregat!!!

 

De traca i mocador!!

 

No hi ha prou paraules per definir la gran diada de Festa Major viscuda el passat diumenge. Sota un sol de justícia i temperatures per sobre dels 30º, la colla va demostrar el bon estat de forma actual, al descarregar quatre “papinus” com són el 2d9fm, el 5d9f, el 9d8 i el pd8fm!! Apoteòsic!!

Vam obrir plaça encarant el primer dels reptes de la jornada, el 2d9fm que estrenàvem enguany i que l’any passat havíem sovintejat (fins a 7 vegades). El castell va pujar decidit, i ferm en la seva base. Soca, folre i manilles, van treballar a la perfecció, i van fer possible que el tronc treballés còmode per aconseguir descarregar el castell. “No n’hi ha prou, volem el 5d9f!” cridaven les masses…

En segona ronda va arribar el plat fort de la jornada. Ens tornàvem a enfrontar a una de les “bèsties negres” dels darrers anys, el 5d9f (nou anys havien passat del darrer cop que el descarregàvem). Després d’un primer peu desmuntat, vam enlairar-lo a la segona amb bones mides i amb el punt de calma necessari. Va pujar ràpid i es va acabar aposentant amb l’entrada dels dosos. Tothom a lloc i fent la seva feina. Fins a la carregada el castell no va patir gaire, però amb la baixada dels dosos la torre es va acabar enganxant massa al tres i va haver-se de lluitar la descarregada. Finalment però vam tornar a assaborir el plaer de descarregar aquest castell que tant se’ns havia resistit darrerament. Eufòria desbordada i totalment justificada.

Per la tercera ronda van deixar un 9d8 que va moure un xic més de l’habitual, potser com a conseqüència de l’horari, o del desgast dels castellers per les elevades temperatures i els esforços acumulats. En tot cas, es va descarregar sense excessives complicacions.

La cirereta final va arribar en forma de pd8fm. El segon consecutiu que descarrega la colla després del de la Diada de la colla de la temporada anterior, i tot just el quart descarregat de la nostra història. Un pilar que es va mostrar molt ben lligat per baix, i que va pujar i baixar en un vist i no vist. Sense dubtes i amb la gent del tronc totalment convençuda (s’havia assajat fins al pis de l’acotxadora), el pilar es va descarregar sense patiments ni sorpreses. I tot descarregat, i tot descarregat, i tot descarregaaaaaat!!!!

Els Minyons, a banda d’anotar-nos la millor actuació, pròpia i aliena, de la present temporada, vam aconseguir descarregar els 5d9f i pd8fm més matiners de la història dels castells, així com la millor actuació global de cap colla a aquestes alçades de temporada. Sens dubte, l’exhibició castellera dels Minyons per la Festa Major del 2015 entrarà amb lletres d’or en la història dels castells.