Actuació de la Diada del Patrimoni a la Seu d’Ègara (23-05-15).

Actuació de la Diada del Patrimoni a la Seu d’Ègara (23-05-15).
3d

3d9f

 

 

42

4d9f

 

 

9d

9d8

 

 

1d

pd7f

 

 

La Colla Castellera Minyons de Terrassa completa una brillant actuació estrenant el 4d9f i el 9d8 en un escenari únic, la Seu d’Ègara.

El passat dissabte 23 de maig, la colla castellera Minyons de Terrassa feia d’amfitriona per segon any consecutiu de la Diada del Patrimoni, a Terrassa. Aquest cop els acompanyaven a plaça els Castellers de la Vila de Gràcia i els Capgrossos de Mataró.

La jornada va arrencar a les 16h amb una bicicletada que portaria els participants des del local dels egarencs, al carrer del teatre, fins al lloc de l’actuació: les Esglésies de Sant Pere.

A les 18h arrencava el pd4 caminat des de la Plaça de la Creu Gran que, un cop travessat el pont de Sant Pere, arribaria a la Seu d’Ègara on, a diferència de l’any anterior, es va poder descarregar un cop arribat. Aquesta seria la primera alegria dels de malva per una jornada que seria rodona.

Tot seguit, va ser el torn del Ball de Gitanes, dels Bastoners de Sant Pere i de l’actuació de les colles dels instituts, que van plasmar la feina feta durant els tallers del projecte “Enfaixa’t”, i acabant amb un castell de germanor.

L’actuació dels Minyons començava a les 19h. Els terrassencs van optar en primera ronda per un 3d9f (3r del que va de curs), que va descarregar-se de forma molt segura. En segona ronda va ser el torn del 4d9f, castell que estrenaven aquesta temporada. Després d’un peu desmuntat, la construcció va completar-se amb solvència, amb un bon treball dels components de la colla per mantenir les mides en tot moment. Per tancar les rondes de castells, els Minyons van escollir el 9d8, castell que també estrenaven aquest any. El castell es va descarregar amb ofici, demostrant el bon treball fet als assajos i el domini de l’estructura assolit l’any anterior. En ronda de pilars, els egarencs es van reafirmar amb un pd7f molt parat, que va servir per esvair dubtes i aparcar el petit accident que van tenir la setmana anterior a Sant Boi, on els va quedar en carregat. Van tancar l’actuació amb 5 pd4 de comiat.

La festa va seguir al seu local, on van oferir sopar i els concerts dels grups Albercocks i Factor Kiwi. La celebració va continuar amb els punxa-discos de la colla amb un molt bon ambient.

La setmana vinent els Minyons de Terrassa actuaran a Berga, en el marc de la Diada dels Quatre Fuets.

Premsa Minyons de Terrassa.