Actuació a Mataró per Les Santes (Plaça de Santa Anna, 24-07-16).

Actuació a Mataró per Les Santes (Plaça de Santa Anna, 24-07-16).
2d9fm

2d9fm

 

Actuació rodona la d’ahir a Mataró, per Les Santes, just abans de començar les vacances d’estiu. La colla va tornar a demostrar el gran nivell casteller que té, i va resoldre sense sorpreses el que portava en cartera, és a dir: 2d9fm, 9d8, 4d9f i pd6. Una actuació que serveix per esvair alguns dubtes que va generar l’actuació de la Festa Major de Terrassa, i que ha de servir per impulsar a la colla en el segon tram de la temporada. De tots dependrà que puguem apujar el llistó en els mesos, i les actuacions, que tenim pel davant.

Ahir a Mataró, acompanyats dels amfitrions, Capgrossos de Mataró i dels Castellers de Vilafranca, vam atacar de bones a primeres el castell teòricament més difícil de la jornada, el 2d9fm. El castell es va anar muntant àgilment i amb rapidesa, i això va provocar alguna sacsejada a nivell de quarts que es va controlar amb mestratge. La baixada també va requerir d’un gran treball a nivell de manilles, quarts i quints, però aquesta vegada, a diferència de la nostra Festa Major, el castell es va completar amb èxit entre l’eufòria col·lectiva.

A la segona ronda vam encarar el 9d8, un castell que no duiem a plaça des de l’octubre de l’any passat, i que va mostrar una solidesa que convida a pensar que en podrem veure uns quants més enguany. Bon treball de tots els castellers del tronc i de la pinya en aquest castellàs sovint menystingut per alguns sectors del món casteller. Que per molts anys el poguem veure!!

La tercera ronda l’hem tancat amb un dels millors 4d9f del curs, i amb les notes de la Marxa Imperial sonant a la soca i al folre. Mira que ens agrada marcar-nos fites….

Un paradíssim pilar de 6 ha donat pas a l’, en forma de diversos pilars de 4 de les tres colles, a la Mariona Galindo, castellera dels Capgrossos de Mataró que ens va deixar fa 10 anys després d’una caiguda en aquesta mateixa diada.

9d8

9d8

4d9f

4d9f

Pilar de 6.

Pilar de 6.

Pilars de 4 de record a la Mariona Galindo.

Pilars de 4 de record a la Mariona Galindo.