Actuació a les festes de La Mercè de Barcelona (Plaça de Sant Jaume, 25-09-16).

Actuació a les festes de La Mercè de Barcelona (Plaça de Sant Jaume, 25-09-16).
3d10fm

3d10fm

Minyons, Hem fet Barcelona de 10!!!

3d10fm – 5d9f – 2d9fm – pd7f

Aquest passat diumenge vam tornar a viure una d’aquelles jornades històriques per a la nostra colla, en el marc de l’actuació a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona, amb motiu de les festes de La Mercè. Per segon any consecutiu vam compartir plaça amb la colla amfitriona, els Castellers de Barcelona, i la Colla Joves Xiquets de Valls. Enguany es complien 35 anys de la primera actuació dels Minyons a les festes de La Mercè, i vam poder celebrar-ho de la millor manera possible, és a dir, amb una actuació de 10.

Malgrat les pesimistes previsions metereològiques, la jornada va transcórrer sense incidències en un dia assolellat i de temperatura agradable. Cap a les 12:45 els Minyons enlairàvem l’intent de 3d10fm que va pujar amb un bellugeuig inicial, però que es va aconseguir aposentar amb l’entrada dels dosos, i que es va saber defensar en la baixada, sobretot als pisos inferiors. La ràpida execució i l’experiència del darrer intent de Sant Fèlix van servir per resoldre les adversitats de manera efectiva. Esclat d’eufòria a la plaça i a la rotllana malva. Vuitè de la nostra història, i anar sumant.

En la segona ronda vam tornar a demostrar ofici amb un 5d9f que va fer patir a la baixada, sobretot en l’encaix entre el folre i els terços. Afortunadament es va saber treballar amb cap i es va poder descarregar. Segon de l’any.

El 2d9fm de tercera ronda va ser, probablement, el més treballat dels tres castells que vam portar a plaça. L’esforç de les manilles va ser brutal i també van haver de suar la cansalada al tronc perquè el castell no va parar quiet en cap moment. Tercer de l’any completat.

A la ronda de pilars, malgrat les intencions de fer el pilar de 8, vam haver de desistir a causa d’una interrupció de més de mitja hora per problemes logístics dels serveis sanitaris, i finalment vam decidir posar seny i no forçar la màquina, i acabar amb un nou pilar de 7 amb folre. Entre una cosa i l’altra, l’actuació es va allargar prop de quatre hores. Malgrat tot, un bon gruix d’espectadors va aguantar fins als darrers pilars.

5d9f

5d9f

2d9fm

2d9fm

Pilar de 7 amb folre.

Pilar de 7 amb folre.