Actuació a Girona per les Fires de Sant Narcís (25/10/15).

Actuació a Girona per les Fires de Sant Narcís (25/10/15).
3

3d10fm

A la Plaça del Vi hi vam completar el 3d10fm, el 5d9f, el 2d9fm i el pd8fm.
El passat diumenge, la Colla Castellera Minyons de Terrassa es va desplaçar a Girona, per actuar-hi en el marc de les Fires de Sant Narcís. Com és habitual, la Plaça del Vi és una de les cites més importants del calendari dels Minyons, on vam desplaçar-hi nombroses camises per fer-hi grans castells. A la diada, que  començava a les 11.30h, ens acompanyaven els Capgrossos de Mataró i els Marrecs de Salt, els amfitrions.
2n

intent de 2d8

Després dels pilars caminants d’entrada a plaça, els de la camisa malva vam obrir l’actuació descarregant el tercer 3d10fm de la temporada (quart descarregat en un any natural, més un de carregat a la nostra diada de l’any passat). L’execució del colós de deu pisos va ser brillant i impecable, ràpida i mantenint-hi les mides en tot moment. Després de l’eufòria d’aquest inici espectacular d’actuació, els Minyons ens disposàvem a intentar per primera vegada a la nostra història el 2d8 sense folre. L’estructura, però, va quedar lluny de carregar-se, ja que una estrebada al moment en que l’aixecador iniciava la remuntada dels dosos va deixar en intent aquesta construcció. Lluny d’afeblir-nos, vam continuar l’actuació amb un 5d9f, el cinquè de la temporada, que va descarregar-se amb ofici. En la temporada que els Minyons mostrem que tenim un millor domini de l’estructura del cinc folrat, vam aprofitar l’empenta per encarar un final d’actuació que encara ens exigia molta corda: en tercera ronda, arribaria el sisè 2d9fm descarregat de l’any, per seguir, en ronda de pilars, amb el pd8fm, que tornàvem a  descarregar més de tres mesos després. L’execució de l’espadat va ser minuciosa i la descarregada va donar mostres del bon treball que fem els del carrer teatre als assajos.
5

5d9f

Aquesta actuació va convertir-se en la millor de la història dels Minyons, demostrant que arribem millor de forma que mai a aquest final de temporada. Com a dada significativa, amb els quatre castells descarregats diumenge, els Minyons ja portem 500 castells del 3d9f en amunt (contant-hi el 9d8 i sense contar el pd7f), dels quals n’hem descarregat 425 i n’hem carregat 75.
2

2d9fm

1

Pd8fm

Premsa de Minyons de Terrassa.