INICI
PROPERES ACTUACIONS
24/03/2018 - 17:30 h.
VALLS
(Parc Barrau)
Sortida: Autocar 15:15 h.
Motiu: Diada del Graller
08/04/2018 - 12:00 h.
BARCELONA
(Plaça de la Revolució)
Sortida: Tren FGC Rambla 10:15 h.
Motiu: Diada de l'Independència
ÚLTIMA ACTUACIÓ
18/03/2018
TERRASSA

Festa Major del barri de Can Palet
2 de 7 descarregat
3 de 8 descarregat
9 de 7 descarregat
p de 5 descarregat
p de 4 descarregat
p de 4 descarregat
p de 4 descarregat
p de 4 descarregat
Més informació sobre els Minyons i els castells
        

Patrimoni de la humanitat - Unesco    Creu de Sant Jordi - Any 1993
Amb el patrocini de:





TALLERS DE CASTELLS PER A LES ESCOLES

Per què fer un taller de castells?

Els castells, són un element representatiu de la cultura popular del país i que va ser reconegut com a patrimoni immaterial de la humanitat el 16 de novembre de 2010.

El fet casteller ens permet treballar aspectes competencials de manera vivencial a través de la cooperació, l'esforç, les ganes de superació personal i el treball en equip. Això dóna un valor afegit a l'activitat, doncs sovint, aquest són valors difícils de planificar, treballar, observar i avaluar en l'entorn escolar.

Documents en pdf:

- Els castells com a eina educativa. Objectius, continguts i competències bàsiques.

- Oferta d'activitats específiques (en construcció).


Quins objectiu pedagogics s'assoleixen?

Descobrir l'apassionant món dels castells i les colles castellers de la mà d'una de les millors colles que actualment podem trobar.

  • Valorar els castells com a manifestació cultural, tradicional i folklòrica típica de Catalunya i Terrassa i Patrimoni immaterial de la humanitat
  • Conèixer el fet casteller: la historia, què és un castell; quines parts en podem diferenciar; quines estructures hi ha; les principals colles i diades; conèixer el funcionament d'una colla de castells; la figura del cap de Colla; la música dels castells, el rol de la canalla, etc.
  • Desenvolupar habilitats físiques com l'equilibri, consciència i control del propi cos, coordinació, elasticitat,…
  • Promoure el sentiment de pertinença a la ciutat de Terrassa i a la cultura catalana, col•laborant com a participants actius en la construcció de la ciutadania i de la nostra cultura.
  • Promoure actituds de respecte, tolerància, confiança, treball en equip i ús del treball cooperatiu per tal d'assolir objectius.
  • Treballar valors socials com la comunicació, la concentració, el compromís i la confiança.


Quines activitats podeu fer?

Les activitats que us presentem permeten que tot un grup treballi i s'esforci per assolir un únic objectiu, i que aquest sigui el fruit de la suma de l'esforç de cada individualitat, els Minyons de Terrassa comptem amb un equip humà format per monitors assessorats per mestres i professors, amb la voluntat de transmetre aquests valors a tots aquells nens i nenes i joves que participin d'aquesta experiència castellera.

Les diferents modalitats de tallers tenen una estructura pròpia que a continuació us detallem, però s'adapten en funció del col•lectiu que el demani. Es poden fer al nostre local, al vostre centre educatiu o on s'acordi entre ambdues parts.

Es treballa amb el grup classe. El taller el lideren i el dinamitzen tres-quatre monitors. El contingut i les activitats s'adapten segons l'edat i característiques dels alumnes. Per infantilcomptem amb el suport d'un conte visual i activitats més variades i curtes. A primària, el taller s'adapta a cada cicle i ja consta de dues parts, una teòrica i una altra pràctica. En el cas de secundària, batxilleratsi ciclestambé es realitzen les dues parts i el contingut es pot modificar en funció de la demanada.

També disposem d'un material complementari que els mestres poden utilitzar per tal d'ampliar els coneixements treballats als tallers:

  • Maleta pedagògica.
  • Dossier de treball pels alumnes.


A qui va destinat?

Oferim activitats adequades a cada etapa lectiva, des d'infantil, primària, secundaria i batxillerats.

ELS PETITS CASTELLERS (etapa infantil)
Taller de castells pensat per Educació Infantil. Presenta el món dels castells i des castellers a través de la visualització d'un conte amb protagonistes castellers, així com també amb l'animació d'alguns titelles. També es realitzen a l'exterior activitats i jocs molt pràctics i divertits
Durada: 2h
Lloc: a l'escola
Preu: 50 €
TASTET CASTELLER
L'estructura del taller consta de dues parts: una teòrica a l'aula i una altra pràctica al pati de l'escola. Els continguts i la metodologia que es treballa està adaptada a l'edat dels alumnes. Es presenten els continguts principals del món casteller: lèxic, estructures, les colles, la música, la indumentària, els valors... amb el suport de mitjans audiovisuals. També es posa en pràctica la tècnica castellera. els alumnes es vesteixen amb elements de la indumentària castellerai experimenten les sensacions i les emocionsque tenen els castellers quan estan a plaça, sempre amb la supervisió dels monitors del taller. Acabarem aquesta sessió amb la simulació d' una actuació castellera.
Durada: 2h
Lloc: Escola o Local de la Colla
Etapa: Primària, ESO, Batxillerats i Cicles Formatius
Preu: 50 €

Més informació i contacte:   tallers@minyons.cat

 

Amb el suport de:       

 

© Colla Castellera Minyons de Terrassa, tots els drets reservats | Avís legal | Política de cookies
Adreça: Carrer Teatre, 4-6 | Apt. Correus n 202 - 08221 Terrassa (Barcelona)
mail: minyons@minyons.cat | Tlf. 93 784 28 60