INICI
PROPERES ACTUACIONS
04/03/2018 - 12:30 h.
TERRASSA
(Plaça del Primer de Maig)
Motiu: (Pendent de confirmar)
10/03/2018 - 12:00 h.
MIRAVET
(Plaça de l'Arenal)
Motiu: Jotes i Castells
ÚLTIMA ACTUACIÓ
19/11/2017
TERRASSA

XXXIX Diada de la Colla
3 de 10 fm. carregat
2 de 9 fm. descarregat
4 de 9 f. descarregat
p de 6 descarregat
p de 5 descarregat
p de 5 descarregat
p de 4 descarregat
p de 4 descarregat
Més informació sobre els Minyons i els castells
        

Patrimoni de la humanitat - Unesco    Creu de Sant Jordi - Any 1993
Amb el patrocini de:LA REVISTA DE LA COLLA

El 1982 va veure la llum el butlletí de Minyons, el COLLA, amb un modest format tamany quartilla, fotocopiat, per cobrir la necessitat de la colla de tenir un òrgan de comunicació interna estable. Era un COLLA molt combatiu en els continguts, molt ficat en el tramat de Minyons, on la gent hi col·laborava molt espontàniament.

Aquesta primera etapa -en quant a format- es va acabar amb l'arribada del número 43. Però els continguts ja havien anat evolucionant. Cada vegada més deixava de ser un vehicle de comunicació intern per convertir-se en un butlletí més formal, on va anar prenent importància una sèrie de seccions fixes: l'editorial, la crònica de les actuacions, els articles de la Tècnica i la Junta, les entrevistes, etc. Mica en mica es va anar tornant un vehicle més formal i menys participatiu.

A partir del número 43, l'any 1989, el butlletí va passar a ser una revista ben maquetada, amb paper bo, fotos de qualitat, i la seva periodicitat es va anar espaiant. Va convertir-se en una revista més escaient per una colla que havia crescut en massa social i en edat. La funció comunicativa va anar deixant pas a una funció més periodística i amb clara tendència a convertir-se en una eina per preservar la memòria de cada temporada. La funció comunicativa que tenia l'antic butlletí ha anat suplint-se amb les circulars de Tècnica i Junta, però la veu del minyó de a peu ha anat perdent-se excepte, esporàdicament, per projectes "pirates" de butlletins i més recentment webs.

Butlleti Digital 1A partir d'aquí, podríem parlar d'una tercera etapa, en que veient que el model anterior de revista anava perdent vigència, interès i periodicitat es va decidir donar al butlletí un caràcter d'anuari: mantenint el format i numeració del COLLA amb periodicitat anual i incloent-hi tot allò que pot resumir i rememorar cada temporada, amb el que es volia mantenir aquesta funció de "memòries" de la colla.

En aquest format se'n editen dos números, un l'octubre de 2008 i l'altre l'octubre de 2009.

El mes de maig 2010 apareix el Butlletí Digital. Amb aquest nou format ja no parlem d'una revista, en el sentit estricte de recull d'articles, sinó què es van publicant a la Web els diferents articles per separat.

L'any 2014 es crea el Bloc dels Minyons de Terrassa, una nova eina de comunicació que s'afegeix a la xarxa 2.0 que desenvolupa la Colla en els darrers anys. El Bloc vol convertir-se en una eina de comunicació social, participativa i dinàmica.

Anar al bloc de la Colla

Enllaços:

- Bloc dels Minyons de Terrassa, actiu des del febrer de 2014

- Butlletí Digital, actiu des del maig de 2014 fins al febrer de 2014

- Hemeroteca, on podeu trobar diferents números del butlletí COLLA.

 

Amb el suport de:       

 

© Colla Castellera Minyons de Terrassa, tots els drets reservats | Avís legal | Política de cookies
Adreça: Carrer Teatre, 4-6 | Apt. Correus n 202 - 08221 Terrassa (Barcelona)
mail: minyons@minyons.cat | Tlf. 93 784 28 60