INICI
PROPERES ACTUACIONS
24/03/2018 - 17:30 h.
VALLS
(Parc Barrau)
Sortida: Autocar 15:15 h.
Motiu: Diada del Graller
08/04/2018 - 12:00 h.
BARCELONA
(Plaça de la Revolució)
Sortida: Tren FGC Rambla 10:15 h.
Motiu: Diada de l'Independència
ÚLTIMA ACTUACIÓ
18/03/2018
TERRASSA

Festa Major del barri de Can Palet
2 de 7 descarregat
3 de 8 descarregat
9 de 7 descarregat
p de 5 descarregat
p de 4 descarregat
p de 4 descarregat
p de 4 descarregat
p de 4 descarregat
Més informació sobre els Minyons i els castells
        

Patrimoni de la humanitat - Unesco    Creu de Sant Jordi - Any 1993
Amb el patrocini de:

PRESENTACIÓ DE LA COLLA

Els Minyons de Terrassa vàrem fer la nostra presentació pública el dia 14 de juliol del 1979. Malgrat que a la nostra ciutat no hi havia una tradició castellera la colla va experimentar un important i ràpid progrés tècnic que ens ha portat a ocupar una posició capdavantera entre les més de seixanta agrupacions que actualment existeixen.

3de10fmLa nostra trajectòria és inèdita en el món dels castells tant pel fet d'assolir en molt poc temps els castells de la màxima categoria, de nou i deu pisos, com per provocar una certa renovació tant a la tècnica com als cànons tradicionalment establerts.Així, vàrem ser els pioners en la incorporació plena de la dona als castells i vàrem enterrar les velles creences que deien que per ser un bon casteller, i arribar a assolir els grans castells, s'havia de tenir una formació d'anys, començant pels pisos alts i anar baixant progressivament (aquesta creença condemnava a qualsevol colla novella a un progrés molt lent).

La nostra colla és formada majoritàriament per gent jove, un grup humà unit per l'obra col·lectiva que representen els castells, una tasca d'equip on tothom té el seu lloc, qualsevol, sense distinció d'edat, sexe, condició física o social, pot arribar a ser un bon casteller, tan sols és necessari el desig de ser-ho i un assaig constant.

A més de les actuacions castelleres els Minyons de Terrassa mantenen tot un seguit d'activitats dins el camp de la difusió dels castells a partir del treball a les escoles, l'edició d'una revista, exposicions, conferències, debats, ...

 

 

Amb el suport de:       

 

© Colla Castellera Minyons de Terrassa, tots els drets reservats | Avís legal | Política de cookies
Adreça: Carrer Teatre, 4-6 | Apt. Correus n 202 - 08221 Terrassa (Barcelona)
mail: minyons@minyons.cat | Tlf. 93 784 28 60