INICI
PROPERES ACTUACIONS
24/03/2018 - 17:30 h.
VALLS
(Parc Barrau)
Sortida: Autocar 15:15 h.
Motiu: Diada del Graller
08/04/2018 - 12:00 h.
BARCELONA
(Plaça de la Revolució)
Sortida: Tren FGC Rambla 10:15 h.
Motiu: Diada de l'Independència
ÚLTIMA ACTUACIÓ
18/03/2018
TERRASSA

Festa Major del barri de Can Palet
2 de 7 descarregat
3 de 8 descarregat
9 de 7 descarregat
p de 5 descarregat
p de 4 descarregat
p de 4 descarregat
p de 4 descarregat
p de 4 descarregat
Més informació sobre els Minyons i els castells
        

Patrimoni de la humanitat - Unesco    Creu de Sant Jordi - Any 1993
Amb el patrocini de:

DETALL DE LA NOTÍCIA

21/07/2017

Castellers de Vilafranca, Colla Vella dels Xiquets de Valls i Minyons de Terrassa cedeixen els drets d'imatge a la Coordinadora de Colles Castelleres

NOTA DE PREMSA

Castellers de Vilafranca, Colla Vella dels Xiquets de Valls i Minyons de Terrassa cedeixen els drets d'imatge a la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya

Les tres colles han comparegut avui en roda de premsa  davant dels mitjans de comunicació a Sitges per fer pública la cessió dels drets d'imatge a la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i presentar un document sobre la impossibilitat de cedir la propietat intel·lectual per una activitat que no en  genera

La cessió dels drets sobre la propietat intel·lectual era un dels esculls imprescindibles que exigia la gerència de la Coordinadora per a la cessió de drets d'imatge

La consulta de les colles al Registre de la Propietat Intel·lectual de la Generalitat de Catalunya eximeix l'activitat castellera de generar-los

La cessió dels drets d'imatge dels Castellers de Vilafranca, de la Colla Vella Xiquets de Valls i Minyons de Terrassa a la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya  (CCCC) s'ha prolongat fins avui després que l'entitat que aplega totes les colles del país hagués reclamat com a condició indispensable la cessió, també, de la propietat intel·lectual.

El Registre de la Propietat Intel·lectual del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya assegura que els castells no tenen drets de propietat intel·lectual, tal com han mantingut les tres colles en els últims mesos. Així mateix, el Registre de la Propietat Intel·lectual considera necessari que els castellers i castelleres cedeixin també els seus drets d'imatge, una tesi defensada des del passat mes de març a l'Assemblea de Mollet per la Colla Vella dels Xiquets de Valls i que, en aquests moments, també accepta la CCCC, tot i negar-la inicialment.

A consultes de les colles presents avui a Sitges, que han exposat els seus motius davant la premsa, fan avinent de la impossibilitat de cedir la propietat intel·lectual de les exhibicions castelleres perquè no en generen. En canvi, sí que en genera una fotografia d'un castell, una pintura o una emissió perquè hi ha l'enquadrament d'un autor al darrere.

Aquest ha estat el principal escull, les últimes setmanes, perquè es fes efectiva la cessió dels drets d'imatge a la Coordinadora perquè els gestionés de forma col·lectiva, i els facilités a la Xarxa de Televisions Locals (XAL) i a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

Una afirmació per aclarir dubtes  

L'acte públic d'aquesta tarda s'emmarca en la voluntat de "construir plegats i en una sola direcció en favor de tot el col·lectiu de colles castelleres", segons han assegurat els tres presidents.

El president de la Colla Vella dels Xiquets de Valls ha lamentat que "se'ns hagi acusat de deslleials per exigir transparència i mostrar una disconformitat amb una exigència que no tenia fonament legal", assegurant que sempre "s'ha volgut treballar en benefici col·lectiu de les colles".

Al seu torn, Joan Badell, president dels Castellers de Vilafranca, ha dit que "la Coordinadora hagués hagut d'informar de manera més adequada sobre el tema de la propietat intel·lectual". A més a més, s'ha mostrat sorprès del "silenci públic de la Coordinadora en alguns moments d'aquest procés, quan la intenció de les colles ha estat, en tot moment, cedir els drets d'imatges de forma gratuïta", sense la propietat intel·lectual.

Jordi Juanico, president de Minyons de Terrassa, ha refermat la "total voluntat de cedir aquests drets" i ha qualificat de llastimós que les decisions "s'hagin hagut de prendre a corre-cuita quan en altres reunions de la coordinadora ja s'havia manifestat aquest punt de vista".

Punt final per a una entesa necessària

Albert Pedret s'ha mostrat taxatiu en la "missió de seguir treballant plegats" i ha negat cap possibilitat d'escissió dins la Coordinadora, tot i que ha manifestat la "sobirania" de totes les colles per seguir prenent decisions col·legiadament.

L'acte públic d'avui posa punt i final a un desacord que s'ha anat prolongant aquests darrers mesos i que, amb la signatura d'avui, es dóna per tancada. A partir d'avui, cal que les colles puguin concentrar-se  "en assajos i en la preparació dels castells per aquesta temporada" i donar per tancat aquest capítol, han coincidit els tres presidents.

 

Amb el suport de:       

 

© Colla Castellera Minyons de Terrassa, tots els drets reservats | Avís legal | Política de cookies
Adreça: Carrer Teatre, 4-6 | Apt. Correus n 202 - 08221 Terrassa (Barcelona)
mail: minyons@minyons.cat | Tlf. 93 784 28 60